A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

В СТАЙКАХ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА!

Дата: 23.09.2021 10:34
Кількість переглядів: 1261

18 вересня стайчани святкували День народження свого села. З нагоди свята у будинку культури відбувся концерт за участі артистів та колективів Ржищівської громади.

Привітати стайчан зі святом завітали: голова Ржищівської громади Крістіна Чорненька, депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко, заступник голови Обухівської районної ради Сергій Гринчишин та депутат Обухівської районної ради Юрій Терещенко.

«Давайте попрацюємо так, щоб наші діти років через двадцять хотіли залишитися у своєму рідному селі, щоб вони могли сказати – «усе в нас є». Як бачите, не всяке село може святкувати День народження: або села вже нема, або нема як святкувати. Тому наше з вами завдання, щоб наші дітки росли і серцем прикипали до свого рідного села, щоб у них були всі умови жити тут щасливо. Зі святом», - привітав зі сцени стайчан староста села Олексій Терещенко.

Староста села від усієї громади привітав родини, де протягом року з'явилися малята і вручив молодим батькам подарунки. В номінації «Новонароджені діти» було нагороджено десять родин.

До присутніх звернувся настоятель Свято – Успенської парафії села Стайки Православної церкви України, протоієрей – Богдан Синиця, який привітав усіх з Днем села. «Радіючи і святкуючи цей День народження ми повинні дякувати Богу і розуміти, що цей спільний дім, який ми пліч о пліч розбудовуємо, даний нам Богом. Ми всі повинні його розбудовувати і нести спільну відповідальність за те, що ми повинні зробити, зробимо чи не зробили. На якій основі ми повинні будувати свій спільний дім? На основі вічних цінностей, духовності, культурної спадщини, культури, мови…», - зазначив святий отець. Він підкреслив, що кожен має нести свою відповідальність – хтось вчить, хтось лікує, хтось захищає цілісність країни, хтось сплачує податки – і все це сприяє розвитку села, його зміцненню.

Як і годиться, гостей у Стайках зустрічали хлібом-сіллю – голові Ржищівської громади Крістіні Чорненькій вручили коровай, яким пізніше пригостили усіх глядачів.

«Дуже рада вітати всіх присутніх з Днем народження величного, з неперевершеною природою, людьми та історією села Стайки! Я хочу закликати всіх єднатися у спільній любові та пошані до села, до громади, щоб ми своїми добрими справами зробили все можливе, щоб тут було комфортно жити кожному. Я хочу подякувати усім, хто своєю працею створював історію села – це депутатські корпуси різних каденцій, люди, що працювали в освіті, медицині, культурі багато років», - привітала стайчан голова громади. Крістіна Іванівна передала вітання від виконавчого комітету, депутатського корпусу та старостинських округів.

Голова громади вручила подарунки та Подяки від виконавчого комітету Ржищівської міської ради: Герою України, ветерану АТО Олександру Круківському, підприємцю - аграрію, громадському активісту Олександр Медведєву, досліднику історичної спадщини України, Трипільської культури Борису Чуприні, члену Молодіжної Ради при старостаті с. Стайки Аліні Чабан,– керівнику громадської організації «Батьки проти наркотиків», громадському активісту Володимиру Гевличу, заслуженому вчителю, берегині Стайківської спадщини, музейному працівнику з 57 – річним стажем Інні Лавриненко.

З нагоди Дня села Подяки і подарунки отримали творчі жителі села: з нагоди 50-річчя творчої діяльності відзначили народний аматорський колектив «Берегиня», 10 років на сцені вокальний колектив «Лада», нагороди отримали місцевий майстер-різб’яр, заслужений майстер народної творчості Анатолій Євлогієв, лірник – співак, виробляє музичні інструменти Тарас Козуб, майстриня бісероплетіння Світлана Терещенко.

«Сьогодні ми вітаємо з Днем народження прекрасне село – Стайки. Село, яке має перспективне майбутнє і величну історію. Це земля, яка ще за часів козацтва здобула звитягу і відстояла свою незалежність. Стайчани ще тоді довели – свій край захищатимуть до останнього. Саме тому Стайки, а разом з вами і увесь Ржищівський край, - це ніким не підкорена, вільна земля. Ваше село ще з 10 століття зайняло гідне місце в історії нашого краю і зараз воно займає важливе місце в житті Ржищівської громади. Всі, хто зараз тут, всі ми дуже хочемо, щоб село розвивалося і розбудовувалося, щоб тут було все необхідне і для молоді, і для людей поважного віку. Впевнений, якщо ми разом, кожен на своєму місці, будемо робити все заради цього – нам вдасться відродити колишню велич Стайок, які були «древнім городом» ще за часів козацтва. І хоча Стайки приєдналися до Ржищівської громади лише минулого року, але ми вже маємо багато планів, задумів і проєктів для села. Ще більше маємо прохань від вас, стайчан А тому сьогодні –святкуємо День села Стайки, а завтра – знову до роботи!»,- привітав жителів Стайок з Днем села депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко.

Депутат Обухівської районної ради Юрій Терещенко додав, що Стайки відзначилися звитягою і за козацьких часів, героїзмом – за часів Другої світової війни: «Були часи, коли слава про Стайки гриміла на весь Радянський Союз, коли тут була потужна промисловість, коли тут були потужні сільськогосподарські підприємства. Зараз є можливість селу і Ржищівській громаді по-новому налаштувати життя, вийти на новий рівень. Наше спільне завдання, і обласної, і районної, і місцевої влади – дати можливість розвиватися цьому прекрасному селу. А перспектива у Стайок є, адже тут живуть працьовиті і талановиті люди. Якщо ми з вами разом будемо працювати, будемо впевнено йти вперед і думати про краще».

Заступник голови Обухівської районної ради Сергій Гринчишин вручив Подяки та презенти жителям села: Володимиру Борозенцю, Любові Стрілько, Аллі Копровській, Олександру Мушті.

Творчі подарунки для стайчан підготували: народний ансамбль танцю «Дивосвіт», керівник Тетяна Дудич, народний аматорський колектив «Берегиня», вокальні колективи «Лада», «Лілея», «Калинка», «Компроміс», танцювальні колективи «Віночок», керівник Наталія Ромашова та «Гармонія», керівник Ірина Рогозовець, вокалісти Еліна Ясюк, Аліна Чабан, Олег Куценко.

Танцювальний колектив «Віночок» підготував сучасну хореографічну постановку на пісню «Шум», гурту GO_A. А учасники народного ансамблю танцю«Дивосвіт» дарували глядачам неповторні постановки: народні «Гопак», «Козачий пляс», «Повзунець», з мексиканською перчинкою «Кукарачу», ніжну «Веснянку».

Вокальний ансамбль «Компроміс» та народний аматорський колектив «Берегиня» представили авторські пісні, присвячені селу Стайки.

Потішили присутніх у залі вихованці дитсадка, які декламували патріотичну поезію.

Після святкового концерту жителі села зібралися на дискотеку, а всі охочі смакували кулішем та варениками, які приготували місцеві господині.

Спонсорську підтримку на проведення заходу надав Фонд Руслана Кузьменка.

Свято вдалося, адже наші талановиті артисти зігріли цей день своїми виступами, працьовиті організатори подбали про найменші дрібниці, а глядачі не шкодували оплесків. Нехай у Стайках буде завжди так радісно, весело і гамірно, як цього дня!

* Дякуємо за відео та фото редактору газети «Ржищівський вінок» Ярославі Бутенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора