A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

КЕРІВНИК ФОНДУ ЗАХИСТУ БІОРІЗНОМАНІТТЯ УКРАЇНИ КАТЕРИНА СТРИПКО ЗАПРОШУЄ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ ДОЛУЧИТИСЯ ДО СТВОРЕННЯ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ «МІСЬКА ЛУКА РЖИЩЕВА»

Дата: 23.09.2021 10:41
Кількість переглядів: 588

«Наша команда, розпочинає наступний етап співпраці з Ржищівською громадою, - повідомила Катерина Стрипко, - вже за місяць ми створимо пілотний проект “Міська лука Ржищева” в Парку Трипільської культури, що знаходиться в центрі міста. Окрім цієї ініціативи ми почали реалізовувати і інші проекти в кооперації із вченими-екологами і активними громадянами ОТГ».

Ідею міської луки ми запрезентували представнику виконкому Володимир Дідиченко та голові ОТГ, Кристина Черненькая

Одним із видів діяльності, якою займається фонд - є створення просторів, що підтримують біорізноманіття. Міська лука - це один із таких просторів, яка характеризується висіванням рідних для України видів рослин. Такі простори враховують наслідки змін клімату, сприяють адаптації території до них та підтримують міське біорізноманіття, зменшують негативний вплив інвазивних видів і антропогенних факторів.

Тож Фонд запропонував виконкому виділити місце та створити міську луку, яка стане першим таким об'єктом в місті Ржищеві.

Цей проект покаже містянам, як можна за мінімальних людських та фінансових зусиль створювати сучасні сталі та привабливі простори.

Концепт першої міської луки розроблений разом із нашим чудовим спеціалістом з ботаніки та підбору рослин, Angelina Rusanova. Також наш партнер, ландшафтний дизайнер Олег Бих (Oleh Bykh), зробить візуалізацію майбутньої луки.

Що ж до того, де саме буде розміщено першу міську луку, голова ОТГ, Крістіна Чорненька, запропонувала кілька цікавих локацій, де родзинки міського парку заграють по-новому.

Ми запрошуємо жителів нашої ОТГ приєднатись до створення першої міської луки, яке відбудеться вже у жовтні. На події ми покажемо як виглядатиме міська лука Ржищева в літній сезон, а також розповімо про особливості створення та догляду за такими просторами, та чому саме такий підхід в сучасному озелененні в світі є найбільш актуальним та передовим.

Тож слідкуйте за нашими новинами, незабаром ми анонсуватимемо дату події, підписуйтесь на нашу сторінку на ФБ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора