A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У КИЇВСЬКОМУ РВ АМУ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ ГРОМАД

Дата: 30.09.2021 15:05
Кількість переглядів: 1693

Фото без опису28 вересня у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України відбулася практична сесія із застосування законодавства на тему: «Дерегуляція у сфері землеустрою, усунення корупційних ризиків в управлінні земельними ресурсами, передача земель за межами населених пунктів до комунальної власності громад. Проведення аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок через електронну торгову систему», участь у якій взяли працівники Ржищівського МВК Юлія Овчар та Ірина Михайловська.

Захід організовано в рамках пілотного спільного проєкту #АМУ та #ДЕСПРО.

Виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Дехтярчук відкрив захід та привітав учасників, він поінформував присутніх про те, що такі практичні сесії за підтримки АМУ відбуваються у всіх областях України.

Модератором практичної сесії Київського РВ АМУ була Тетяна Медвецька, радник із земельних питань Асоціації міст України, яка детально ознайомила учасників з рядом важливих нормативних актів в земельному законодавстві, прийнятих у державі з початку року, а саме:

  • 1 січня 2021 Закон України “Про національну інфраструктуру геопросторових даних”;
  • 27 квітня 2021 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин”;
  • 06 липня 2021 року набрав чинності Закон України від 18.05.2021 р. No 1444-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони».

Доповідачами на заході виступили Данило Кінь, науковий співробітник ДП «Науково-дослідний інститут геодезії та картографії» та Олександр Панасюк, практикуючий адвокат у сфері земельних відносин.

Данило Кінь зупинився на таких питаннях:

  • що таке національна інфраструктура геопросторових даних, як з нею працювати;
  • переваги роботи в системі, та як можна зекономити кошти місцевого бюджету ;
  • що дає на місцевому рівні територіальним громадам НІГД.

Олександр Панасюк, у свою чергу, зупинився на питаннях національної інфраструктури геопросторових даних та здійснення контролю за охороною земель, видах порушень та можливих наслідків для формування територій громад, змінах до законодавства.

Тетяна Медвецька детально зупинилася на питаннях дерегуляції у сфері землеустрою та проведення аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок через електронну торгову систему. Також модератор надала відповіді на запитання, що надійшли від громад при підготовці до практичної сесії.

Під час практичної сесії відбулось жваве обговорення проблемних питань щодо земельних відносин у громадах. Модератор та спікери заходу надали вичерпні відповіді на питання представників громад Київщини.

#АМУ #AUC #ДЕСПРО #АсоціаціяМістУкраїни #Київське_РВ_АМУ #ГромадиКиївщини

Джерело: Децентралізаційний марафон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора