Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Дата: 20.10.2021 19:47
Кількість переглядів: 271

Фото без описуМінцифри опублікувало уроки для школярів і онлайн-курс для батьків про приватність дітей в Інтернеті

Міністерство цифрової трансформації у партнерстві з громадською організацією «МІНЗМІН» опублікували корисні матеріали для батьків і вчителів щодо приватності дітей в Інтернеті. Нагадаємо, Мінцифра та Мінзмін запустили кампанію «Тиждень безпеки дітей в інтернеті».

Ми ділимося досвідом ведення боротьби проти збройної агресії РФ, — Андрій Таран

Збройні Сили України значно просунулися у питаннях досягнення взаємосумісності зі збройними силами держав-членів НАТО завдяки тісній співпраці з радниками Альянсу, зокрема американськими. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час спільного брифінгу із очільником оборонного відомства США Ллойдом Остіном, відповідаючи на запитання журналістів.

У Міністерстві оборони відбулася зустріч делегацій оборонних відомств України та США

Розробляємо дорожню карту реалізації Рамкової угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства та опрацьовуємо проекти розвитку фундаментальних спроможностей для підвищення обороноздатності на суходолі, у повітрі, на морі, а також у кіберпросторі. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран на спільному брифінгу із американським колегою Ллойдом Остіном, який перебуває з офіційним візитом в Україні.

Мінсоцполітики як національний координатор підтримує нові ініціативи щодо боротьби з торгівлею людьми

Сьогодні заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук зустрілась з директоркою Американської асоціації юристів в Україні Хатуною Мургулією. Метою зустрічі було обговорення питання започаткування в Україні нового проекту у сфері протидії торгівлі людьми, який реалізовуватиметься Представництвом Американської асоціації юристів в Україні спільно із зацікавленими центральними та місцевими органами виконавчої влади.

Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться онлайн-курси для громад

19 жовтня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України та U-LEAD з Європою підписали меморандум про взаєморозуміння. Віце-прем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив: «Цифрова трансформація в Україні сьогодні відбувається надзвичайно швидко. Вже більше 15 мільйонів українців користуються порталом та застосунком Дія. Я вдячний, що на шляху цифрової трансформації з нами був надійний партнер U-LEAD з Європою. Далі ми разом з вами будемо реалізовувати важливі ініціативі та проекти, які сприятимуть цифровій трансформації на місцевому рівні. Адже цифрова держава — це про рівні можливості для всіх громадян — як жителів великих міст, так і невеликих селищ».

Дмитро Кулеба відкрив перший в Україні Центр досліджень країн АСЕАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкрив в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка перший в Україні Центр досліджень країн АСЕАН. Відкриття відбулося у вівторок, 19 жовтня, за участі керівництва університету та послів держав-членів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), зокрема глав дипломатичних місій В’єтнаму, Індонезії та Малайзії, акредитованих в Україні.

Україні багато позитивних трансформацій для залучення іноземних інвестицій, - Олексій Любченко

Україна та Португалія опрацюють поглиблення економічних відносин під час роботи міжурядової комісії з економічної співпраці між країнами, засідання якого відбудеться на початку грудня цього року. Про це йшлося під час зустрічі Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економіки України Олексія Любченка з Надзвичайним і Повноважним Послом Португалії в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машаду 19 жовтня в Києві.

Мінцифри: Більше сотні сіл підключено до оптичного інтернету в межах проекту “Інтернет-субвенція”

За кошти “Інтернет-субвенції” 118 сіл вже отримали швидкісний інтернет та базову локальну мережу у соціальних закладах, у тому числі Wi-Fi-покриття. Найбільше сіл підключено в Чернігівській, Вінницькій та Житомирській областях. Загалом у підключених селах 40 тисяч українців вперше зможуть під’єднатися до швидкісного інтернету.

Перший місяць роботи ДІАМ: 99% звернень опрацьовуються протягом 24 годин

За перший місяць роботи Державної інспекції архітектури та містобудування було оптимізовано виконання дозвільно-реєстраційних функцій – 99% звернень замовників опрацьовуються інспекторами протягом 24 годин. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Держпродспоживслужба: Аудит ЄС підтвердив високу якість українського молока

Єврокомісія завершила аудит офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів з України, які призначені для експорту до Європейського Союзу. Відтак, Держпродспоживслужба успішно подолала останній етап перевірок та офіційно пройшла місію. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі багатьох фахівців.

Долучайтеся до підготовки першого плану заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства!

Президент України затвердив нову Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021 – 2026 роки. Документ розроблявся Урядом у тісній співпраці з представниками інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, експертами.

Євген Олейніков: Податковий кодекс чітко захищає таємницю інформації про платника податків, яка є в податковій службі

Інформація про платників, яка надійде до податкової служби у рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування, не буде передаватися правоохоронним органам. Податковий кодекс чітко захищає таємницю інформації про платника податків, яка є в податковій службі. Про це заявив в. о. Голови Державної податкової служби Євген Олейніков.

Зроби свій освітній заклад енергоефективним: оголошені результати конкурсу проектів з різних громад

Визначено переможців конкурсу «Мій заклад професійно-технічної освіти будує енергоефективну Україну!», який проводився у межах проекту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні». Про це повідомив Генеральний директор Директорату енергоефективності Мінрегіону Дмитро Петрунін.

Україна подала заявку на участь у відборі країни-кандидата на проведення «Експо — 2030» в Україні (м. Одесі)

6 жовтня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про подання заявки Міжнародному бюро виставок (МБВ) на участь України у відборі країни - кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2030» в Україні (м. Одесі). 15 жовтня 2021 року у штаб-квартирі МБВ (м. Париж, Французька Республіка) генеральному секретарю Міжнародного бюро виставок Димитру Керкетзесу було офіційно передано відповідний лист-заявку за підписом Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Олексій Любченко: В Україні вперше буде затверджено Стратегію розвитку сфери інтелектуальної власності

Україна робить дієві кроки до впорядкування питань інтелектуальної власності (ІВ) та подолання проблем, пов’язаних з ІВ в Україні. Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час засідання Ради з питань інтелектуальної власності 18 жовтня в Києві.

Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський підбив підсумки роботи Координаційної платформи з розвитку ОВТ

Новий формат взаємодії парламентарів, урядовців, виробників та споживачів озброєння і військової техніки, а також науковців та експертів, започаткований Мінстратегпромом, має сприяти реалізації єдиної державної промислової політики у сфері оборонного замовлення, оборонно-промислової та авіакосмічної діяльності. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, підсумовуючи результати першого засідання Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ).

Розпочато навчання щодо використання методики стратегічного планування «Управління, орієнтоване на результат»

НАДС спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції України та проектом «PROTECT» розпочало навчання щодо використання методики стратегічного планування «Управління, орієнтоване на результат». Учасників навчання привітали Голова НАДС Наталія Алюшина та в.о.технічного директора програми PROTECT Майкл МакКарті.

Сьогодні вранці успішно завершилась спеціальна операція з евакуації українських громадян із Сирії, – Ганна Маляр

Сьогодні, 19 жовтня, успішно проведено чергову, четверту, операцію з евакуації громадяни України з регіону північно-східної Сирії. Планується фінальна (п’ята) операція з евакуації. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр. «Життя кожного українця та його безпека є найвищою цінністю для нашої держави. У 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах – Аль Холл і Родж – на території північно-східної Сирії («Сирійського Курдистану») перебувають громадяни України (жінки та діти)», – повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Лівія відкрила ринок для нової категорії товарів українського тваринництва

Компетентні органи України та Лівії погодили двосторонню форму ветеринарного сертифіката на експорт племінної великої рогатої худоби з України до Лівії. «Ми продовжуємо відкривати нові можливості для українських експортерів на іноземних ринках. Зокрема, просуваємо українські економічні інтереси на великому споживчому ринку країн Африки. Послідовні зусилля приносять конкретні результати для українського бізнесу. Сьогодні це додатковий доступ для українських компаній галузі тваринництва на ринок Лівії», – заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Аудитори Кіровоградщини за 9 місяців забезпечили відшкодування втрат на 35,1 млн грн

Протягом дев’яти місяців 2021 року фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили порушень, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів, на 505,4 млн грн.

Оперативна інформація про поширення та профілактику COVID-19

За добу 18 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 15579 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1309, медпрацівників – 282). Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 14 635 480 щеплень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора