Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

КРУГЛИЙ СТІЛ ПО ПИТАННЯМ ОБЛІКУ, ЗБЕРЕЖЕННЯ, ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ЕКСПОНУВАННЯ МУЗЕЙНИХ ПРЕДМЕТІВ

Дата: 22.10.2021 13:46
Кількість переглядів: 442

Фото без опису19 жовтня відбувся круглий стіл «Актуальні питання обліку, збереження, дослідження та експонування музейних предметів» у приміщенні Ржищівського музею образотворчого мистецтва ім. Івана -Валентина Задорожного.

Подію відвідали: начальник відділу культури та туризму Ржищівської ТГ, наукові співробітники та зберігачі фондів музеїв Ржищівської МТГ:

  • Історико-краєзнавчий музей ім. Каліновського,
  • Історико-краєзнавчий музей «Берегиня» с. Стайки,
  • Великопріцьківський сільський історико-краєзнавчий музей, с.Великі Пріцьки.

Нещодавно, Дарія Мустеца - фондозберігач Ржищівського музею образотворчого мистецтва ім. Івана -Валентина Задорожного відвідала курси підвищення кваліфікації за програмою "Актуальні питання збереження, використання та популяризації музейних колекцій" і з отриманими знаннями радо поділилася з колегами.

Наукові співробітники Надія Туркіньова та Надія Вегера-Предченко розповіли про цікаві надходження та підготовку до нових, тематичних експозицій в музеях.

Дарія Мустеца - повідомила про особливі вимоги до температурного режиму та санітарного стану приміщень в яких зберігаються та експонуються музейні предмети.

Олена Пасека, начальник відділу культури та туризму Ржищівської МТГ внесла пропозиції та акцентувала увагу учасників круглого столу на якісній та інформативній частині роботи над опрацюванням музейних предметів, що є необхідною умовою для збереження культурної та історичної спадщини Ржищівщини для майбутніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора