A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РЕМОНТ АМБУЛАТОРІЇ В СЕЛІ СТАЙКИ РЖИЩІВСЬКОЇ МТГ

Дата: 22.10.2021 13:48
Кількість переглядів: 1294

Триває ремонт амбулаторії в селі Стайки. Найголовніше – у приміщенні вже тепло. Медики подякували керівництву громади та спонсорам, які профінансували виконання робіт.

Працівники амбулаторії кажуть, що раніше було складно надавати медичні послуги, адже холодно було і пацієнтам, і медикам, людей доводилося вкривати кількома ковдрами під час процедур.

Що зроблено?

Замінено електропроводку по усьому приміщенню, виведено окремі розетки для конвекторів, придбано нові сучасні обігрівачі, для збереження тепла відокремлено тамбуром виходи на другий поверх і у підвал, зроблено майданчик для відкидного підіймача, замінено вхідні двері, завершується ремонт санвузла.

Крім цього, амбулаторію має бути обладнано відповідно до сучасних державних будівельних норм щодо доступності - інклюзивності будівель і споруд. Державні будівельні норми є обов’язковими, вони враховують потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Медзаклад має бути облаштовано відповідно до цих норм, але наші медичні заклади будувалися дуже давно, а тому зараз необхідно їх переробляти, щоб виконати ці вимоги.

Планується встановити:

• спеціальний підіймач для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;

• тактильну підлогову плитку, інформаційні таблиці та позначення шрифтом Брайля ззовні та всередині будівлі для людей з порушеннями зору;

• також згідно з державними будівельними нормами двері мають бути не вужчі, ніж 90 см, має бути безбар’єрний в’їзд до приміщення, кабінети – без порогів.

Якщо не виконати ці вимоги і не отримати експертного висновку, то амбулаторію неможливо зареєструвати в Медичній інформаційній системі, а, відповідно, в приміщенні не можна надавати медичні послуги. Амбулаторія не матиме можливості підписати договір з НСЗУ і отримати державне фінансування, що ставить її під загрозу закриття.

Компанія «Успіх», КФГ «Круцик» і Фонд Руслана Кузьменка взяли на себе фінансування ремонту, який обійдеться у 200 тисяч гривень. Частину коштів виділено з місцевого бюджету, а саме 40 400 гривень на придбання підіймача.

За кошти меценатів виконується комплекс робіт, а саме: заміна стелі в туалеті на сучасну, типу «Армстронг», облаштування санвузла, в тому числі й спеціального для людей з обмеженими фізичними можливостями, заміна системи опалення, придбання конвекторів, заміна проводки, дверей та обладнання майданчика для відкидного підіймача про вході в будівлю.

Кристина Черненькая Руслан Кузьменко Юрій Терещенко Олексій Терещенко ТОВ "КФГ Круцик"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора