A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Віталій Шайда: чому не можна обійтися без планових робіт і як заздалегідь дізнатися про відключення світла

Дата: 20.11.2021 08:24
Кількість переглядів: 276

Фото без описуМодернізація енергооб'єктів, усування дефектів, ремонт електромереж і трансформаторних підстанцій – над цим щодня працюють спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі, щоб покращити електропостачання клієнтам. На час проведення планових робіт світло вимикають, а їх тривалість залежить від складності ремонту. На цьому очільник компанії наголосив під час прямого ефіру з клієнтами в рамках проєкту #СпитайПроСвітло на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Протяжність повітряних ліній електропередачі, які обслуговує ДТЕК Київські регіональні електромережі понад 50 тисяч кілометрів. Як і будь-яка техніка чи механізм, електромережі та електрообладнання потребують технічного обслуговування, заміни певних деталей, усунення дефектів, поточного чи капітального ремонту для того, щоб забезпечити надійним електропостачанням клієнтів та мінімізувати аварійні ситуації. На час ремонтів електропостачання вимикають. Компанія робить це для безпеки спеціалістів, які працюють із напругою.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Ми розуміємо, що зараз діють карантинні обмеження і більшість клієнтів працюють вдома. Тому їм важливо, щоб у них було світло. Однак, якщо ми не будемо виконувати планові роботи, то не зможемо попередити аварійні ситуації. Тож краще кілька годин потерпіти незручності, ніж пізніше аварія призведе до значно тривалішого відключення світла. До планових відключень клієнт може підготуватися заздалегідь та спланувати свій день. Для цього потрібно перевірити інформацію про відключення за допомогою наших дистанційних сервісів», – розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

При формуванні плану відключень передбачається запас часу на випадок непередбачуваних ситуацій. Тривалість фактичної відсутності світла може бути різною, в залежності від складності робіт та інших технічних факторів, які спрогнозувати неможливо. У разі, якщо роботи вдалося заверши раніше, то світло обов’язково одразу ввімкнуть. Спеціалісти компанії намагаються якомога швидше виконати заплановану роботу і повернути світло мешканцям. Адже розуміють, що будь-яке відключення електроенергії, навіть короткотривале, спричиняє незручності клієнтам.

Дізнатися про графік ремонтних робіт можна на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі у розділі «Планові відключення».

Крім того, переглянути планові знеструмлення та повідомити про аварію також можна у зручний спосіб: через мобільний додаток «Мережі онлайн» (додаток доступний в AppStore та Google Play Market), чат-бот у Viber і Telegram або приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook.

Під час прямого ефіру Віталій Шайда також відповів на питання від мешканців області про те, чому спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі планово відключають світло.

Повний запис відеотрансляції #СпитайПроСвітло можна подивитися тут.

 

 

ДОВІДКА

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора