A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА!

Дата: 21.11.2021 16:31
Кількість переглядів: 795

Фото без описуНа території Ржищівської громади працює 38 господарств, які займаються вирощуванням зернових культур, тварин, ягід. Працюючи на землі громади, фермери не тільки допомагають в наповненні бюджету, а й надають робочі місця та розвивають сільське господарство. За результатами роботи першого півріччя 2021 року завдяки сплаченим податкам, бюджет Ржищівської громади поповнився на більш як п'ять мільйонів гривень. Крім цього, фермерські господарства допомагають селам, у яких працюють: хто горне сніг зимою, хто допомагає з вивозом сміття, а також допомагають закладам освіти та проведенні сільських свят. Для того, щоб розвивати свої господарства, фермерам доводиться важко працювати, але завдяки їх роботі села оживають і розвиваються.

Виконавчий комітет Ржищівської міської ради щиро дякує всім керівникам та колективам фермерських господарств за допомогу у розвитку сіл Ржищівської громади! З нагоди відзначення Дня сільського господарства хотілося б окремо виділити господарства, які є надійними партнерами Ржищівської громади, які не на словах, а на ділі турбуються за жителів сіл, де вони працюють, прозоро проводять свою діяльність, сплачують податки до бюджету, вчасно виплачують орендну плату. І що не менш важливо— вказують у договорах повну суму, яку сплачують пайовику і з них же сплачують податки.

АПК «УСПІХ»

До складу агропромислової корпорації «Успіх» входить близько 30 фермерських господарств по всій Україні. Вона була заснована в 2001 році й основними напрямками її діяльності є вирощування зернових і олійних культур, таких як пшениця, ячмінь, соняшник, ріпак та інше. На території Ржищівської громади цей комплекс представлений ПСП «УкрАгроКлас» (директор Микола Біляков) — працює на території сіл Балико-Щучинка та Уляники, ТОВ «Віскар Агро» (директор Василь Барановський) — обробляє землі у селі Великі Пріцьки, ПП «Довіра» (директор Микола Біляков)— працює на землі Грушева, Ведмедівки, ТОВ «Компанія Еталон— 2007» (директор Анатолій Булига)— обробляє землі у Яблунівці та Півцях.

АПК «Успіх» та підприємства, які до нього входять – надійні партнери Ржищівської громади, які чесно та прозоро сплачують податки. Ці підприємства та їх керівники добре знайомі жителям сіл та старостам, адже беруть активну участь у житті громади — допомагають в організації сільських свят, чистять сніг, долучаються до різних проєктів у закладах освіти, готують новорічні подарунки для малечі та багато-багато іншого.

ФГ «ЛЕЩЕНКО»

26 років у Піях та Липовому Розі працює фермерське господарство «Лещенко», яке було засновано корінним жителем села Олексієм Дмитровичем Лещенком. Господарство займається вирощуванням зернових і насінням олійних культур, овочів і баштанних культур, а також розведенням великої рогатої худоби молочних порід, свиней. Олексій Дмитрович організував виробництво молочної продукції: домашній сир, сметана, ряжанка, бринза. Завдяки цьому жителі Ржищівської громади можуть смакувати молочними продуктами від виробника і за приємними цінами й бути впевненими у тому, що продукція — якісна. У Піях працює магазин, де реалізовується молочна і м’ясна продукція від виробника. Усі, хто знає особисто Олексія Дмитровича, можуть сказати, що це ввічлива, серйозна, доброзичлива людина. Але в той же час він дисциплінований і відповідальний керівник, вміло розвиває власну справу, займається меценатством, чим заслужив авторитет і повагу серед жителів села. Свою підтримку Олексію Дмитровичу люди висловили на місцевих виборах, обравши його депутатом Ржищівської міської ради. У професійній діяльності Олексія Дмитровича підтримує родина – сини Сергій і Олександр допомагають батьку розвивати фермерське господарство, а дружина Антоніна забезпечує затишок вдома. Подружжя має четверо онучат.

КФГ «КРУЦИК»

Вісім років та території сіл Кузьминці і Панікарча працює колективне фермерське господарство «Круцик», засноване Юрієм Володимировичем Круциком. Господарство має в обробітку сільськогосподарські ділянки на території Ржищівської МТГ (с.Кузьминці, с.Панікарча, с.Гребені, с.Юшки, с.Великі Пріцьки, с.Стрітівка та с.Липовий Ріг), Кагарлицької ОТГ (с.Расавка, с.Зелений Яр, с.Бурти та с.Кадомка) та с.Тулинці Миронівської ОТГ. Основним напрямком діяльності господарства є вирощування зернових та бобових культур. Особливої уваги заслуговує круп’яна культура гречка, яка в господарстві вирощується за БІО технологією, без застосування гербіцидів. Така гречка є біологічно чистим продуктом та використовується для дитячого харчування. Велика увага керівником господарства, Юрієм Володимировичем, приділяється розвитку сіл Кузьминці і Панікарча, де КФГ «Круцик» обробляє найбільше землі. Господарство активно бере участь в соціальних проєктах та програмах, які розроблені для розвитку та поліпшення життя місцевих мешканців та інфраструктури громади в цілому. За період господарювання керівником господарства було реалізовано проєкти щодо заміни вікон в Кузьминецькій ЗОШ та сільській раді, на умовах співфінансування проведено відновлення вуличного освітлення на п’яти вулицях у Кузьминцях та одній у Панікарчі, забезпечено технічним обладнанням та підключено до мережі Інтернет сільську раду та ДНЗ «Панікарчанський віночок», придбано залізобетонні опори та профінансовано робіти по їх встановленню, що дало можливість підключення до мережі Інтернет в с.Панікарча, організовано та фінансується на постійній основі безкоштовний вивіз побутових відходів від населення. Крім того, господарством постійно надається спонсорська допомога в натуральній формі для харчування дітей ДНЗ «Панікарчанський віночок» та Кузьминецької ЗОШ. Щороку до новорічних свят вихованці дитячого садка та учні школи отримують новорічні подарунки. Господарством завжди надається фінансова підтримка для проведення сільських святкових заходів, таких як День села, свято Івана Купала, День молоді тощо. При потребі техніка та працівники господарства залучаються для робіт по відсипанню сільських доріг, надається пальне для обкошування території, фінансується проведення косметичних ремонтів бюджетних установ та вирішується низка інших, не менш важливих, господарських питань благоустрою. «Я хочу, щоб села процвітали, щоб тут було більше молоді. Я вважаю, що кожен з нас може і повинен робити те, що від нього залежить, щоб життя на селі ставало кращим», - каже керівник господарства Юрій Круцик.

ФГ «ВІТЕНКО О.Є.»

Майже 25 років у Великих Пріцьках здійснює свою діяльність фермерське господарство «Вітенка О.Є», засноване у березні 1997 року Олегом Вітенком. Олег Євгенович родом з села Халча, але професійна діяльність привела його у Великі Пріцьки — працював вчителем біології з 1990 року по 1996 рік у школах Кагарлицького району. Олег Євгенович дуже цікава і неординарна особистість, адже багато уваги приділяє тому, на що інші люди, зазвичай, не зважають – він знає як правильно і корисно харчуватися, а тому і в своїй фермерській діяльності велику увагу приділяє вирощуванню корисного продукту. Фермерське господарство обробляє близько 120 га у Великих Пріцьках. ФГ «Вітенка О.Є» вирощує ожину, смородину, зернові культури. Цього року Олег Євгенович посадив сортову смородину. Олег Євгенович має чотирьох дітей. Розвивати сімейну справуйому допомагає дружина Тамара Олександрівна та сини. Олег Євгенович часто подорожує і вивчає досвід роботи закордонних фермерських господарств, а найбільш вдалі ідеї впроваджує і в себе. Фермерське господарство завжди допомагає з розгортанням снігу, вивезенням сортованого сміття — у селі окремо збирають пластик і скло, а також не відмовляє і в інших питаннях, коли треба допомога селу. За роки роботи фермером зарекомендував себе грамотним керівником, який постійно підвищує свій професійний рівень, ділиться досвідом і навчає своїх колег і однодумців. Результатом його роботи є хороші здобутки у вирощуванні різних сільськогосподарських культур та ягід.

ФГ «ОЛІЙНИК»

22 роки у Піях та Липовому Розі працює фермерське господарство «Олійник», засноване у 1999 році місцевим жителем Миколою Григоровичем Олійником. Фермерське господарство спеціалізується на вирощуванні зернових і насіння олійних культур, овочів і баштанних культур, а також розведенням великої рогатої худоби та свиней.Тут також виробляють молочну та м’ясну продукцію, яку розповсюджують на території Ржищівської громади. У Миколи Григоровича є три прекрасні музи, які надихають працювати та розвивати власну справу: це дружина Надія, яка є й надійною підтримкою, а також доньки Юлія і Марія. Микола Григорович вимогливий до себе та оточуючих, вміло працює в колективі, чим заслужив авторитет і повагу серед колег та жителів громади.

ФГ «ГОНТАР»

Фермерське господарство «Гонтар» здійснює свою діяльність на території Піїв більш як 22 роки. Заснував його Василь Федорович Гонтар. Родом Василь Федорович з Шандри, але 35 років тому переїхав в село Пії, де був обраний головою колгоспу ім.70-річчя Жовтня. Після реорганізації колгоспу працював в СТОВ «Мрія», а тоді заснував та очолив фермерське господарство «Гонтар». Василю Федоровичу вдалося створити і «поставити на ноги» власну справу, а зараз він передав керівництво господарством сину Олександру. Підприємство займається вирощуванням зернових культур, овочів, коренеплодів. Василя Федоровича знають та поважають у Піях, адже все своє життя він самовіддано працював на цій землі. А підтримкою для нього завжди була і є дружина Марія, мама Марія Яківна та діти —Олександр й Наталія.

Також вітаємо і інші підприємства Ржищівської громади, які сьогодні святкують своє професійне свято – ТОВ «Расавка», ТОВ «ДЕКО-САД УКРАЇНА», ТОВ «Оксамит-сервіс», ТОВ «Агроюніт», ТОВ «Дан Фарм Україна», ТОВ «Киів Агротек», ПОСП «Дніпро», ПП «Сад», ТОВ «Агро – ІБК», ФГ «Аєліта», ФГ «Злагода», ФГ «Бутчик», СФГ «АСТРА», ФГ Аллазаров, ФГ «Конус-Ембріон», ФГ «Коломієць», ФГ «Колос», «ФГ «Людмила», ФГ «Світлана», СФГ «Пухтій» СФГ «Автомієнко», СФГ «Горда», СФГ «Кислицина», СФГ «Нестеренко», СФГ «Володимир», ФГ Березюк ФГ Квілінський, ФОП Ведмеденко, Горбач, Лемішко та інші!

Шановні аграрії!

Дорогі трудівники сільського господарства! Вітаємо вас з професійним святом — Днем працівників сільського господарства!

Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання. Міцного здоров’я вам, миру, злагоди, невичерпних життєвих сил і нових здобутків! Хай під мирним небом України щедро родять ниви, у родинах панує достаток і благополуччя, а в серці кожного — щастя, радість і впевненість у завтрашньому дні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора