A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ В МУЗЕЇ ЇМ. І.В. ЗАДОРОЖНОГО ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОБОТИ КИЇВСЬКОГО ЖИВОПИСЦЯ АНДРІЯ КУЦАЧЕНКА

Дата: 20.11.2021 16:34
Кількість переглядів: 459

Фото без описуДо Дня Гідності і Свободи відбулася презентація роботи київського живописця Andrei Kucachenko.
«Була така тривожна ситуація, невідомість… Який вектор подій буде розгортатися в країні? І на мою думку, завдання цієї роботи передати настрій тривоги і невизначеності в суспільстві, які холодили душу всіх, хто був у той час на Майдані Незалежності».

Так розповідає про свою роботу «Майдан Незалежності» сучасний художник Аісяців, а буває і більше. ндрій Куцаченко. Зазвичай він працює над полотном до трьох м

«Цю картину я створив за тиждень. Всі події, які я бачив на власні очі, мені хотілося швидко зафіксувати. Я приходив у майстерню і працював з пам’яті. Довго писати такі масштабні речі у розпал тих драматичних часів було складно. Ситуація щодня змінювалася», – пригадує автор.

«Всі зображені герої на полотні – справжні учасники Революції гідності, а не вигадані. Проте, особисто, я ні з ким з них не знайомий», – зізнається Андрій.

Андрій Куцаченко, сучасний український живописець. Народився у Києві. Закінчив Державну художню середню школу ім. Тараса Шевченка, пізніше Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, факультет живопис, майстерня Лопухова О.М. Саме Лопухов зробив значний внесок у розвиток української тематичної картини, відображаючи героїчні події та образи часів Другої світової війни, вітчизняні історії, біблійні сюжети. І в найкращих традиціях свого наставника продовжив працювати і Андрій Куцаченко.

Андрій учасник багатьох художніх виставок та пленерів в Україні і за кордоном, його роботи знаходяться у колекціях Національних художніх музеїв. Презентація роботи «Майдан Незалежності» стала можлива за сприяння місцевої художниці та мецената Людмила Ганушевич.

Історична довідка:

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках.

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників.

Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тис. поранених. І це була лише ціна 3-х місяців Євромайдану. Навесні 2014 року почалася військова агресія Росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

Одна з переваг, яку українці отримали від обрання шляху євроінтеграції – отримання «безвізу» і як наслідок, можливість вільно мандрувати та працювати територією країн Європи.

Інфо: Ржищівський музей образотворчого мистецтва їм.Івана-Валентина Задорожног



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора