A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

В ОБЛАСНІЙ РАДІ ЗНОВУ ПІДНЯЛИ ПИТАННЯ НЕЗАКОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА «СХІД БІО ГРУП» (С.ПІЇ)

Дата: 25.11.2021 08:59
Кількість переглядів: 625

Фото без описуСьогодні відбулася комісія Київської обласної ради з питань екології, де в черговий раз було піднято питання незаконної діяльності підприємства «Схід Біо Груп», яке знаходиться в селі Піі Ржищівської МТГ.

«До мене неодноразово зверталися жителі Піїв Ржищівської МТГ, стосовно діяльності підприємства «Схід Біо Груп», яке в прямому сенсі отруює життя у селі» - підняв питання на комісії депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко.

Діяльність «Схід Біо Груп», що здійснює виробництво готових кормів для тварин, впливає на здоров’я жителів Піїв, люди скаржаться на запаморочення та навіть втрачають свідомість. Жителі села стверджують, що господарська діяльність ведеться з порушенням санітарного законодавства, оскільки від приміщень, що знаходяться поряд зі школою та житловими будинками, постійно надходить їдкий сморід, який негативно впливає на самопочуття жителів села, а діти від тривалого вдихання забрудненого повітря втрачають свідомість.

Руслан Олександрович ініціював розгляд цього питання на засіданні комісії й розповів про незаконну діяльність підприємства, порушення екологічного законодавства, нанесення шкоди жителям та довкіллю.

На жаль, ініційовані раніше перевірки господарської діяльності даного підприємства не давали результатів, тому що представників Державної екологічної інспекції Столичного округу та Держспоживслужби навіть не впускали на територію «Схід Біо Груп».

На комісії було вирішено долучити до роботи Державної екологічної інспекції Столичного округу та Держспоживслужби представників прокуратури, правоохоронних органів.

Також було вирішено звернутися до Головного управління Нацполіції Київської області, Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області з проханням належним чином провести розслідування. Впевнений, що результатом перевірки буде кримінальне провадження, яке зупинить безчинство «Схід Біо Груп» у Піях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора