A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РОЗПОЧАЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА"

Дата: 26.11.2021 14:20
Кількість переглядів: 744

З метою підвищення розуміння та обізнаності щодо форм насильства у співвітчизників, створення у нашій громаді соціального простору, вільного від насильства в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», 25 листопада 2021 року, в приміщенні конференц-залу міського будинку культури, відділ молоді та спорту спільно зі службою у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області, організували семінар-навчання на тему: «Молодь проти насильства. Відкритий діалог».

На семінар-навчання були запрошені фахівці відділу освіти, соціальні педагоги, психологи навчальних закладів міста, молоді люди. Спікером на семінарі-навчанні був Сергій Безпальчук – начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Київській області та Олександра Пономар - начальник пресслужби управління патрульної поліції у Київській області.

Після презентації на тему: «Протидія домашньому насильству», Сергій Безпальчук, з власного досвіду розповідав присутнім про проблеми домашнього насильства, його види та профілактику даного явища, та у відкритому діалозі розвіяв міфи та стереотипи даної проблеми. Після запитань та відповідей всі присутні переглянули відеоролик «Розірви коло насильства» та фільм «Життя на продаж».

?Коротко про акцію. Щорічно в Україні, із 25 листопада до 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

- 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

- 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

- 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.

- 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

- 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

- 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

- 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

- 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

За інформацією відділів молоді та спорту та служби у справах дітей та сім’ї


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора