Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Зустріч з безробітними, що перебувають на обліку у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості.

Дата: 02.12.2021 16:46
Кількість переглядів: 366

Фото без описуНачальник відділу обслуговування громадян №10 (сервісний центр) ГУ ПФУ у Київській області Віта Заїка 1 грудня 2021 року  провела зустріч з тимчасово непрацюючими громадянами у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості.

Віта Заїка розповіла присутнім про зміни у пенсійному законодавстві, надала  роз’яснення щодо умов призначення пенсій для різних категорій громадян, зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, зокрема, перебування на обліку в центрі зайнятості. Звернула увагу безробітних на необхідність офіційного оформлення трудових відносин та радила уникати пропозицій від недобросовісних роботодавців щодо отримання заробітної плати в «конверті». Учасники зустрічі дізнались про негативні наслідки нелегального працевлаштування, зокрема, про втрату страхового стажу та соціальну незахищеність.

Фото без описуТакож фахівець Фонду  проінформувала присутніх, як стати користувачем Веб-порталу Пенсійного фонду України, та за його допомогою контролювати свого роботодавця з питань сплати внесків до Пенсійного фонду, отримувати інформацію про новини в пенсійному законодавстві та іншу корисну інформацію. Окрім того, повідомила  про можливість подати завчасно документи для автоматичного призначення пенсії.

Наприкінці зустрічі присутнім були надані відповіді на запитання, а також інформаційні матеріали.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора