A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

НОВИЙ РЕНТГЕНАПАРАТ ДЛЯ РЖИЩІВСЬКОЇ МЕДИЦИНИ

Дата: 21.12.2021 08:05
Кількість переглядів: 769

Новий ренгтенапарат для Ржищівського центру ПМСД вже розмитнено і доставлено на склад. Придбаний рентген-апарат X Fit з рентгенівським штативом, рейковою системою і з регульованим за висотою столом виготовлено на замовлення за кордоном. Про це на апаратній нараді повідомила очільниця Ржищівської громади Крістіна Чорненька.

«Завдяки підтримці депутата Київської обласної ради Руслана Кузьменка для Ржищівської громади придбано сучасну рентгенівську систему, яка багатофункціональна і достатньо мобільна. Залишилося почекати ще зовсім трішки і новий рентген буде встановлено у Ржищівському центрі ПМСД і він стане гарною допомогою лікарям для встановлення діагнозу, а також наші люди не будуть їздити і шукати – де зробити знімок чи флюорографію. Ми багато говорили про новий рентгенапарат, адже зараз у Центрі ПМСД досить застаріле обладнання. Кошти на придбання ренгенапарату виділено з обласного бюджету. Рентген вже перетнув кордон України та пройшов розмитнення. Далі відбуватиметься процедура ліцензування, яка займе близько двох місяців. Молодий спеціаліст-рентгенолог у нас вже працює, а за кілька місяців буде встановлено сучасний апарат з функцією флюорографу», - каже Крістіна Іванівна.

«Ржищів потребував нового рентгену вже, мабуть, років двадцять. Тому хочу подякувати директору Центру ПМСД Яні Тихомировій, її заступниці Любові Апостол за те, що вони у ці буремні часи реорганізації медицини не відступили й попри всі негаразди, які переслідують медицину, вперто працюють над розвитком медичної галузі. Це наша командна робота, яка допомагає розбудовувати медицину у громаді», - зазначив депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко.

Директор Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Яна Тихомирова розповіла, що перед встановленням апарату в ренгтен-кабінеті поліклініки, Центр ПМСД має пройти ліцензування.

«Весь колектив Ржищівського центру ПМСД дякує за допомогу та сприяння в придбанні рентген апарату депутату Київської обласної ради Руслану Кузьменку. Якби не допомога Руслана Олександровича – у нас би нічого не вийшло. Це я можу сказати напевне, адже ми неодноразово писали звернення у Департамент охорони здоров’я і просили сприяти нам у придбанні такого необхідного рентгену, але безрезультатно. За останні п’ять-шість років подібне обладнання закуплялося лише для великих медичних закладів, а для таких маленьких лікарень, як наша, подібні запити навіть не розглядалися», - підсумувала Яна Олександрівна.

Крістіна Іванівна подякувала команді депутатів Ржищівськоі міської ради, завдяки підтримці яких в нашій громаді втілюються важливі проєкти: Юрій Терещенко, Олексій Богданець, Тетяна Лясківська, Михайло Подгорний, Володимир Дідиченко, Світлана Колосовська, Сергій Ільєнко, Ірина Петровська, Дмитро Рудковський, Микола Кульбачний, Олексій Лещенко, Юрій Майстренко, Оксана Папіженко, Іван Різниченко. Володимир Тарасов, Ігор Броль, Андрій Терещенко, Тетяна Кушніренко

Інфо: газета «Ржищівський вінок»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора