A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Заходи, пов’язані із відзначенням Водохреща

Дата: 17.01.2022 15:24
Кількість переглядів: 520

Наближається одне з найбільших християнських релігійних свят – Хрещення Господнє. Традиційно 19 січня у Ржищівській міській територіальній громаді проходять масові купання в ополонках та на водоймах (м. Ржищів, центральний пляж).

Місце проведення: СВЯТО-ТРОЇЦЬКИЙ ХРАМ (богослужіння, освячення води).

Вівторок        

18.01.2021 

08:00

ЛІТУРГІЯ. ПРИЧАСТІЄ

 

 

09:30 

ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ

 

 

16:00

ВЕЧІРНЄ БОГОСЛУЖІННЯ

Середа 

19.01.2021

08:00 

СВЯТЕ БОГОЯВЛЕННЯ ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА. ЦАРСЬКІ ЧАСИ. ЛІТУРГІЯ. ПРИЧАСТІЄ

 

 

11:30

ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ (центральний пляж м. Ржищів)

Фото без описуПорядок під час масових купань будуть забезпечувати патрульна поліція, рятувально-водолазна і пожежна служби, а також медичні працівники з 11:00 по 16:00.

Закликаємо мешканців громади утриматися від купання у несанкціонованих місцях, а також попереджаємо: нехтування правилами поведінки на водоймах у зимовий час може призвести до небажаних наслідків для здоров’я та життя.

Для того, щоб свято не обернулося трагедією, необхідно дотримуватися правил поведінки перебування на водних об’єктах та льоду:

- неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях та з неперевіреним дном;

- занурювати (купатися) треба в спеціально обладнаних місцях біля берега під доглядом рятувальників та медичних працівників;

-  перед купанням необхідно розігріти тіло;

- до місця занурення необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг, – краще у черевиках або вовняних носках для того, щоб дійти до місця занурення. Можливе використання спеціальних гумових тапочок, які також захищають ноги від гострих каменів, та не дадуть Вам ковзати. Йдучи до обладнаного місця, пам’ятайте, що доріжка може бути слизькою – ідіть повільно та уважно;

- занурювати найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Ніколи не поринайте в ополонку вперед головою;

- при вході у воду, намагайтеся швидко досягти потрібної вам глибини, але не плавайте;

- не перебувайте в ополонці більше 1 хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму;

-  якщо з вами дитина, слідкуйте за нею під час занурення у воду;

-  після купання (занурення) розітріть себе махровим рушником і надягніть сухий одяг;

- для зміцнення імунітету й уникнення можливості переохолодження необхідно випити гарячого чаю, найкраще з ягід, фруктів і овочів з попередньо підготовленого термоса.

Закликаємо Вас відповідально відноситись до свого життя і життя своїх близьких, виконуйте правила поведінки на льоду та воді, і головне – у випадку небезпеки негайно викликати службу порятунку за телефоном «101».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора