A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗУСТРІЧ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ З ПОДАТКІВЦЯМИ

Дата: 19.01.2022 17:02
Кількість переглядів: 954

18 січня 2022 року відбулась спільна зустріч платників податків Ржищівської громади з спеціалістами Кагарлицької державної податкової інспекції Обухівського управління ГУ ДПС у Київській, організована виконавчим комітетом Ржищівської міської ради. У заході також взяли участь міський голова К.Чорненька, начальник відділу економічного розвитку І.Кошеленко, начальник міського фінансового управління Є.Сухомлин, директор Ржищівського міського центру зайнятості Б.Пащенко.

Метою зустрічі було інформування фізичних осіб - підприємців, зокрема платників єдиного податку, про те, що з 01 січня 2022 року всі ФОП – платники ЄП ІІ-ІУ груп, незалежно від сфери діяльності та обсягу доходів, при продажу товарів, робіт/послуг зобов’язані використовувати РРО та або ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій (розрахунки готівкою чи банківською картою).

Не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише ФОП - платники ЄП І групи, та СГ, що здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл та у разі якщо сільськими радами та радами ОТГ не було прийнято рішення про обов'язкове застосування на території села РРО та або ПРРО.

Податківці пояснили, що РРО/ПРРО не застосовується при здійсненні розрахунків у безготівковій формі, тобто, при перерахуванні коштів з одного банківського рахунку на інший, або ж внесення коштів до каси банку для подальшого зарахування їх на рахунок отримувача.

Також податківці повідомили підприємців про порядок ведення обліку товарних запасів, який є обов’язковим для ФОП загальної системи оподаткування, ФОП – платників єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, а також для ФОП – платників єдиного податку, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, які підлягають гарантійному ремонту, та для ФОП – платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Розповіли про можливість використання безкоштовного програмного продукту ПРРО, розробленого ДПС, та про покроковий порядок дій для його реєстрації та використання.

Під час зустрічі фахівці податкової служби відповідали на питання ФОП стосовно роботи РРО/ПРРО, передбачаючи конкретні ситуації.

За інформацією відділу економічного розвитку


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора