A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЕКОНОМІЧНА САМОСТІЙНІСТЬ АБО ЯК МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНІЙ СІМ’Ї ВИЙТИ ЗІ СКЛАДНОЇ ЖИТТЄВОЇ СИТУАЦІЇ

Дата: 27.01.2022 16:11
Кількість переглядів: 369

21 квітня 2021 року Урядом прийнято Постанову Кабінету Міністрів України №397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей», яка набирає чинності з 1 січня 2022 року, якою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається надавати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності. Така фінансова допомога надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

З 1 січня 2022 року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, отримають унікальну можливість розпочати нове життя. Держава пропонує їм отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання.

Допомога надаватиметься у розмірі до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) буде безвідсотковою, але поворотною - її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. При цьому сума, що повертатиметься, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, або сплатить податки, збори (обов’язкові платежі) і єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі, що перевищує суму наданої фінансової допомоги, повертати допомогу державі буде не потрібно.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора