A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Служба зайнятості шукатиме кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 31.01.2022 09:06
Кількість переглядів: 300

Фото без описуНаразі, програма патронату - одне з гострих питань сьогодення. Патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім’ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Постановою Кабінету Міністрів України № 829 від 20.08.2021 року було затверджено Порядок створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя, відповідно до якого служба зайнятості, у співпраці з центром соціальних служб, буде здійснювати пошук кандидатів у патронатні вихователі, виконувати первинний відбір та проводити інформаційно- роз'яснювальну роботу серед громадян, які звертаються до служби зайнятості.
Патронатна сім’я або тимчасова родина дозволяє дитині краще пристосуватися до життя в суспільстві. Послуга патронату передбачає роботу з біологічною сім’єю, що дозволяє кожній третій дитині повернутися до своїх батьків.

На виконання даної постанови 27.01.2022 року відбулася робоча зустріч директора Ржищівської міської філії Київського обласного центру зайнятості Богдана Пащенка з представниками служби у справах сім’ї та дітей, під час якої було обговорено умови подальшої співпраці та ряд актуальних питань, які стосуються саме Порядку створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя.

Нагадаємо, що патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора