A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Кагарлицький відділ Держпродспоживслужби в Київській області продовжує здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства

Дата: 04.02.2022 13:26
Кількість переглядів: 692

Фото без описуКагарлицький відділ Держпродспоживслужби в Київській області  з метою запобігання поширення COVID-19 на виконання доручень Прем’єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постанов Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України продовжує здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах нагляду, згідно встановлених вимог щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

         Відповідно до пункту 36 Постанови Держпродспоживслужбою посилено державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти, закладах громадського харчування, фізичної культури та спорту, на ринках, у закладах, що надають послуги з розміщення, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів, агропромислових ринках тощо.    

Зокрема здійснюються заходи щодо дотримання суб’єктами  господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме щодо дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції, здійснення визначених заходів дезінфекції тощо.

Так,  за період  з  28.01.2022 по 03.02.2022 фахівцями Кагарлицького відділу Держпродспоживслужби в Київські області здійснено обстеження 71 об?єктів,  порушення встановлено на 15 об’єктах. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 15  рекомендацій - оформлені чек листи, складено 5 протоколів,   щодо виявлених порушень проінформувались органи місцевої влади.

У тому числі перевірено:

    22  об'єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення щодо недотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів встановлено на 3 об'єктах. За недотримання вимог протиепідемічних заходів надано  3  рекомендацій - оформлені чек листи, складено 1 протокол про адміністративне правопорушення.

25 об'єктів  торгівлі непродовольчими товарами,  порушення встановлено на 8 об’єктах. За результатами перевірок надано 8  рекомендацій - оформлені чек листи, складено 2 протоколи  про адміністративне правопорушення.

    7 закладів громадського харчування, із них у 4 об’єктах встановлено  порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів, надано 4 рекомендацій - оформлені чек листи, складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення.

     4 перукарні та салони краси порушення санітарних вимог не виявлено.

   13 інших об’єктів нагляду (агропромислові ринки, аптеки, дошкільних закладів освіти порушення санітарних вимог не виявлено.

          Кагарлицький відділ Держпродспоживслужби в Київській області     в котре закликає керівників та працівників суб'єктів господарювання дотримуватися  карантинних обмежень та індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів COVID-19. А жителів  Кагарлицької територіальної та Ржищівської обєднаної територіальної громади. Дотримуйтесь простих правил в період карантину, які можуть зберегти ваше життя та здоров’я — дотримуйтесь соціальної дистанції, не забувайте користуватись масками, часто мийте руки з милом, або користуйтесь антисептиками.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора