A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ: ЯК ПРАЦЮТЬ МІСЬКІ СЛУЖБИ ТА КОМУНАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

Дата: 06.03.2022 19:51
Кількість переглядів: 225

У Ржищівській громаді за дорученням міського голови Крістіни Чорненької наразі більшість структур переформатувала свою діяльність під важливі напрямки та завдання сьогодення, а саме:

1. ОБЛІК ПРИБУЛИХ ОСІБ НА ТЕРИТОРІЮ ГРОМАДИ

Щоб не допустити гуманітарної кризи в межах нашої громади, а саме: в продуктах харчування, продовольчих товарах, надання медичної допомоги і т.д., здійснюється облік громадян, які прибули до Ржищівської міської територіальної громади:

- онлайн за посиланням

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSchisn31ZurWo.../viewform

- за телефонами: 2-33-20 та 2-13-81

- безпосередньо у виконавчому комітеті Ржищівської міської ради за адресою: м. Ржищів, вул. Соборна, 22, кабінет № 5, та в адміністративному корпусі Ржищівського фахового будівельного технікуму за адресою: м. Ржищів, вул.Освіти, 1

- прибулі до сільських населених пунктів громади - через старост сіл.

Інформація подається на всіх членів сім’ї, в тому числі й на дітей.

Звертаємо увагу, що у зв’язку з відсутністю доступу до реєстрів, ЦНАП наразі не має можливості надавати весь перелік послуг.

Відповідальна особа: Світлана Смоляр.

2. ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА

На базі Ржищівського будинку культури створено штаб з надання гуманітарної допомоги. Тут збирається та сортується все, що приносять люди для підтримки тих, хто опинився на даний час в скрутній ситуації: дітям-переселенцям, людям похилого віку, малозабезпеченим багатодітним сім'ям, для лікарні та забезпечення постів ТО. Це ліки, засоби гігієни, одяг, постільна білизна, продукти харчування та ін. Окрім того тут волонтери та активісти плетуть сітки для наших захисників.

ПУНКТ ЗБОРУ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ РЖИЩІВСЬКОЇ МТГ:

- Адреса: м.Ржищів, вул.Ярмаркова, 24- а.

- Час роботи: щодня з 10:00 по 16:00

- Контактні особи:

Любов Дорофеева, 067-131-81-05;

Людмила Трищун, 097-642-05-35.

Такі ж волонтерські пункти гуманітарної допомоги працюють по всіх будинках культури та сільських клубах Ржищівської громади.

Висловлюємо вдячність всім жителям, підприємцям громади, нашим партнерам та благодійним фондам, які приймають активну участь у цій діяльності. Вас багато, і це не може не надихати. Згодом ми обов’язково про вас розкажемо всім!

Паралельно також ведуться переговори з міжнародними та всеукраїнськими фондами, партнерами щодо надходження до нашої громади гуманітарної допомоги з інших джерел.

3. МОНІТОРИНГ ТА ЩОДЕННЕ ІНФОРМУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ПРО НАЯВНІСТЬ В ТОРГОВИХ ТОЧКАХ ГРОМАДИ ПРОДУКЦІІ ПЕРШОЇ НЕОБХІДНОСТІ

Щодня для інформування населення здійснюється моніторинг стану забезпеченості ключових торгових точок (закладів): АЗС, банки, продуктові магазини, аптеки, результати якого оприлюднюються на офіційній сторінці «Ржищівський міськвиконком» на Facebook та телеграм-каналі міського голови Крістіни Чорненької.

Відповіальна особа: Інна Кошеленко, тел. (04573) 2-15-75.

4. РОБОТА З РОДИНАМИ, ЯКІ ОПИНИЛИСЯ У СКЛАДНИХ ЖИТТЕВИХ ОСТАВИНАХ

Служба у справах дітей та сім’ї займається пошуком волонтерських організацій та реалізацією гуманітарної допомоги серед сімей з дітьми громади, що була надана благодійниками та волонтерами, а саме: продукти харчування, хліб, засоби гігієни, дитяче харчування, одяг, тощо. Паралельно формується потреба у необхідних продуктах та засобах для сімей з дітьми, які на даний час опинилися в складних життєвих обставинах. Служба продовжує здійснювати діяльність щодо захисту прав та інтересів дітей.

Відповідальна особа: Тетяна Потапенко, тел. (04573) 2-13-81

5. ПЕРЕСЕЛЕНЦІ

На території громади відсутнє соціальне житло, яке могло би бути надано у тимчасове користування, але є люди, бажаючі надати власне житло на платній чи безоплатній основі. Управлінням соціального захисту населення формується та актуалізується база потенційних орендодавців.

Звертатися в за телефонами (04573) 2-14-40, 2-25-07.

Адреса: м.Ржищів, вул.Соборна, 48.

Контактна особа: Наталія Плоска.

Щодо централізованого поселення біженців в заклади освіти – ця робота координується Київською обласною адміністрацією спільно з керівниками закладів освіти.

Звертаємо увагу, якщо ви бажаєте допомогти саме закладу, варто попередньо це узгодити з представниками гуманітарного штабу – саме туди надходять запити щодо потреби у тих чи інших речах, продуктах харчування від керівників закладів.

Контактна особа: Наталія Плоска, тел. (04573) 2-14-40, 2-25-07

6. БАЗА ДОБРОВОЛЬЦІВ, ВОЛОНТЕРІВ

Щодня йде формування бази добровольців, волонтерів, які виявили бажання прийняти участь у заходах з цивільного захисту населення на волонтерських засадах: блок-пости, патрулювання, охорона закладів, медичний напрямок, інша допомога. Вже зареєструвалася велика кількість жителів нашої громади та прибулих осіб з інших населених пунктів, які готові допомагати місту.

Реєстрація проводиться у приміщенні виконавчого комітету Ржищівської міської ради за адресою: вул.Соборна, 22, каб.1.

7. МЕДИЦИНА

Ржищівський ЦПМСД працює у штатному режимі: Понеділок -п'ятниця з 8.00 до 16.00, Субота, неділя вихідний.

Реєстратура: тел. 093 345 6459

Цілодобово пункт невідкладної допомоги за адресою: вул. Тараса Шевченка, 15 а, тел. 093 442 14 67.

Розклад роботи може змінюватися в залежності від ситуації в місті.

8. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ , ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (надання соціальних послуг)

Управління соціального захисту населення забезпечує виплату соціальних допомог, пільг, субсидій за березень 2022 року. Подопічним терцентру постійно надаються соціальні послуги, всі вони забезпечені товарами першої необхідності. Пенсіонери також своєчасно отримують свої виплати за березень поточного року.

9. КОМУНАЛЬНІ СЛУЖБИ (благоустрій, вуличне освітлення, вивезення сміття, викачка стоків, водопостачання)

Служба благоустрою працює у штатному режимі. Усі працівники, як у Ржищеві, так і в селах громади, на своїх робочих місцях та займаються виконанням своїх службових обов'язків.

Вулиці міст та сіл, громадські місця, зупинки громадського транспорту прибираються, як і зазвичай. Здійснюється заготівля та рубка дрів для опалення приміщень, на узбіччях вулиць видаляється сухостій та прибирається гілля. Території, прилеглі до адмінприміщень та сільських рад, утримуються в належному стані.

Електрики підприємства тримають на контролі режим роботи ліній вуличного освітлення та коригують його роботу згідно розпоряджень міськвиконкому. По можливості допомагають на блокпостах (здійснюють роботи, пов'язані з освітленням та електрикою).

Працівники підприємства брали активну участь у підготовці укриттів (сховищ) та допомагали укріплювати позиції тероборони на блокпостах міста за допомогою екскаватора.

КП «ККП м.Ржищева» працює у штатному у режимі, частково змінено графік вивезення сміття з приватних будинків.

10. ЗАКЛАДИ ОСВІТИ НЕ ПРАЦЮЮТЬ.

Наразі працівники освіти здійснюють роботу по забезпеченню охорони навчальних закладів, підготовку деяких приміщень для прийому евакуйованих (у разі потреби) та волонтерську діяльність.

11. АКТУАЛІЗАЦІЯ БАЗИ ДАНИХ ТЕХНІКИ ПО ГРОМАДІ

Виконавчий комітет Ржищівської міської ради наразі формує/актуалізує базу даних перевізників/власників транспортних засобів. Є необхідність в перевезенні вантажів, гуманітарної допомоги, доставки продуктів та перевезенні людей.

Ми дякуємо всім нашим перевізникам, які вже задіяні в допомозі громаді, але цієї техніки недостатньо. Звертаємося до всіх, хто має вантажні або пасажирські багатомісні автомобілі (маршрутки, буси) і готові надати допомогу в перевезенні, зареєструватися у виконавчому комітеті Ржищівської міської ради.

Контактна особа: Юрій Терещенко (перший заступник міського голови), тел. 067 408 85 87.

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

У зв’язку з подіями на території України та громади в цілому було прийнято ряд важливих рішень та розпоряджень, які оприлюднюються на офіційних інформаційних ресурсах міськвиконкому.

Зокрема:

- розпорядження Київської ОВА «Про введення комендантської години на території Київської області» – кожного дня інфо оновлюється;

- Наказ Обухівської РВА від 06.03.2022 № 6 «Про заборону торгівлі алкогольними напоями на території Обухівського району з 07.03.2022 по 31.03.2022» - у разі виявлення порушень звертайтеся до оперативного чергового за телефоном 063 527 22 34.

Адміністрація громади – міський голова, заступник, старости – всі працюють в посиленому режимі.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора