A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА: ПІДСУМКИ ТИЖНЯ

Дата: 14.03.2022 10:41
Кількість переглядів: 281

Фото без описуВиконавчий комітет Ржищівськоі міської ради та депутатський корпус разом з жителями та підприємцями громади продовжують працювати та вирішувати нагальні питання щодо забезпечення правопорядку на території громади та інші буденні питання, що стосуються життєдіяльності Ржищівської МТГ.

Наші депутати з першого дня війни роблять все можливе, щоб наблизити перемогу: на блок-постах, у патрульних бригадах, збирають та доставляють гуманітарну допомогу, шукать ліки, разом з волонтерами виготовляють тушонку та збирають продукти, допомагають з евакуацією, шукають житло переселенцям. Задіяні всі без винятку.

Отже, підсумки тижня:

1. У всіх населених пунктах Ржищівської громади ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Громадський порядок та безпеку забезпечують бригади добровольчого формування Ржищівської громади разом з представниками поліціі та виконкому.

2. Наразі йде підготовка документів щодо створення Ржищівської територіальної оборони та офіційного призначення командира. Після цього командир може укладати договори з членами тероборони. Поетапно завозиться зброя.

3. На базі Ржищівського будинку культури створено гуманітарний штаб. Допомога надходить від благодійних організацій, жителів та підприємців громади. За останній тиждень надійшли: ліки, дитячі та дорослі памперси, дитяче харчування, засоби гігієни, продукти харчування, одяг, медичні розходники та меблі, кошти. Підприємці та небайдужі громадяни допомагають доставляти вантаж з Києва, Львова, Ровно та інших міст. Також волонтерами щоденно плетуться сітки та відправляються нашим захисникам.

4. Робота з переселенцями - автобуси освітніх закладів вже вчетверте відправляються в окуповані міста Київської області для допомоги в евакуації населення. Наші заклади освіти чекають централізованої евакуації, за координацією з КОДА , дітей-сиріт, вихованців інтернатів тощо.

5. Реєстрація переміщених осіб - зареєструвалися більше 5 тисяч людей. Також велика частина жителів нашої громади виїхала за її межі. Створено реєстр власників домогосподарств, які можуть надати житло переселенцям.

6. Комунальними службами надаються послуги у штатному режимі: вивозиться сміття, ремонтуються мережі водопостачання, викачуються вигрібні ями. Відновлено вивезення сміття з приватного сектору. Приємною новиною став подарунок трьох насосів для потреб нашого комунального господарства.

7. Напруженою ситуацією залишається поставка ліків до аптек громади. Найближчі склади були розгромлені окупантом. Наші підприємці роблять все можливе для відновлення постачання ліків у громаду. Невеликими партіями продукція завозиться.

8. Медицина - працюють сімейні лікарі, педіатри, частина вузьких спеціалістів, працівники служби невідкладної допомоги, дитячого відділення, лабораторій. Розрахувалася терапевт Романенко О.М. Адміністрація Ржищівського центру ПМСД оприлюднить вільні місця у інших лікарів для переукладання декларацій пацієнтів лікаря Романенко.

9. Освіта - планується відновити дистанційне навчання у закладах освіти. Чекаємо на погодження військової адміністрації . Дошкільні заклади, РБДЮТ поки що не працюють.

10. Фінанси - воєний стан негативно відобразився на надходяженнях до місцевого бюджету. Фінуправління разом з розпорядниками працюють над оптимізацією витрат по громаді з метою забезпечення найнеобхідніших послуг в громаді.

Тиждень, в цілому, був дуже важкий для всіх і морально, і фізично. Але та згуртованість, яку демонструють жителі нашої громади, безперечно надихає та додає впевненості у власних силах.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора