Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

Дата: 29.03.2022 19:24
Кількість переглядів: 265

Кабінет Міністрів України уточнив особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану

Фото без опису21 березня 2022 року Урядом прийнято постанову № 343, якою передбачено, що фінансування та виплата пенсій за квітень 2022 року на території, де проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном з переліку, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 року № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”, особам, яким виплачується пенсія через їх поточні рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”, за датами виплати, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики, здійснюється починаючи з 25 березня 2022 року в межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.

Крім того визначено, що неможливість (у тому числі технічна) доставки АТ “Укрпошта” пенсій, грошової допомоги на території де проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном, включаючи втрату відомостей на виплату пенсій, грошової допомоги, відсутність готівкових коштів, посвідчується відповідною військово-цивільною адміністрацією. Невиплачені суми пенсій, грошової допомоги включаються до виплати у наступних виплатних періодах.

Постановою рекомендовано НБУ та АТ “Ощадбанк” разом з Мінфіном забезпечити підкріплення АТ “Укрпошта” та уповноважених банків готівкою національної валюти для своєчасного одержання відповідних сум пенсій та грошової допомоги їх одержувачами.

Також рекомендовано уповноваженим банкам разом із АТ “Укрпошта”, підприємствами/фізичними особами – підприємцями, якими застосовуються електронні платіжні засоби з метою проведення оплати вартості товарів чи послуг та які оснащені платіжним терміналом, створити умови для безперешкодного зняття готівкових коштів одержувачами пенсій та грошової допомоги, які одержують такі виплати через поточні рахунки в уповноважених банках, в тому числі із використанням платіжних терміналів.

Відповідно до постанови розпочато виплату пенсій за квітень 2022 року:

25 березня 2022 року для виплати пенсій через поточні рахунки одержувачів в банках та АТ “Укрпошта” у Луганській та Чернігівській областях Пенсійний фонд України спрямував 2,9 млрд грн.

 

Як отримати пенсію та грошові виплати в Укрпошті під час воєнного стану.

Фото без описуУкрпошта, Пенсійний Фонд України та Міністерство соціальної політики роблять все, щоб навіть в складних умовах воєнного стану ви своєчасно отримали свої виплати за березень поточного року. Будь ласка, ознайомтесь з правилами виплат.

Якщо ви отримували пенсії та субсидії через Укрпошту, та не виїжджали і знаходитесь на своєму постійному місці проживання – будь ласка, очікуйте свою пенсію, соціальну виплату або субсидію вдома, або можете забрати її у відділенні згідно зі звичайним графіком виплат від Укрпошти. Залежно від стану бойових дій можуть бути перенесені дати виплат, про що ми будемо тримати вас в курсі, але виплати обов’язково будуть. Перевірити роботу відділень Укрпошти у вашому регіоні можна за посиланням https://offices.ukrposhta.ua/

Якщо ви виїхали з місця фактичного проживання, ви можете отримати свої виплати наступним чином:

1. Зателефонуйте:

  • або до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 – розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні);
  • або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посилання https://www.facebook.com/pfu.gov.ua або передайте інформацію через електронний кабінет.

2. Повідомте про необхідність отримання пенсії, грошової допомоги за іншою адресою та передайте наступну інформацію:

  • прізвище, ім’я та по батькові одержувача пенсії та/або грошової допомоги;
  • адресу отримання пенсії/грошової допомоги до березня 2022 року;
  • паспортні дані (серія та номер паспорту);
  • номер телефону одержувача пенсії/грошової допомоги;
  • спосіб отримання виплати (на відділення або за домашньою адресою)
  • нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу тимчасового проживання.

 Якщо ви отримуєте пенсію або грошову допомогу поштовим переказом, повідомте оператору додатково код переказу, який отримали в смс-повідомленні.

Ваші кошти будуть виплачені за заявленою адресою проживання протягом декількох днів.

Якщо ви поки не визначилися з місцем отримання виплати та бажаєте її отримати на будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, повідомте про це оператору.

УВАГА, якщо ви отримували пенсії та субсидії через банківські установи, та не маєте зараз можливості зняти з картки готівку, ви можете скористатися наступними сервісами Укрпошти:

  • перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні Укрпошти або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги «З картки додому»: https://www.ukrposhta.ua/perekaz-z-kartki-dodomu/
  • зняття коштів через POS-термінали у відділеннях Укрпошти. Детальніше про послугу https://www.ukrposhta.ua/.../vydacha-hotivky-cherez-pos...

Ми будемо робити все, щоб забезпечити всі виплати вчасно. Будь ласка, стежте за нашими повідомленнями на сайті https://www.ukrposhta.ua/ua/news/

та завантажуйте додаток Укрпошта в Google Play (залінкувати https://play.google.com/store/apps/details...) та App Store (залінкувати https://apps.apple.com/.../%D1%83%D0%BA.../id1387887639...), щоб знайти найближче відділення та графік його роботи.

Слава Україні!

 

Призначення пенсії за віком у 2022 році.

 Фото без опису

 

Скористатися сервісом доступу до особистих кабінетів користувачів на Вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України можливо за посиланням https://portal.pfu.gov.ua

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора