Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

З 11 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ РОЗПОЧИНАЄ ПРИЙОМ ЗАЯВ ВІД ВЛАСНИКІВ ЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ НА ОТРИМАННЯ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 08.04.2022 08:58
Кількість переглядів: 451

Порядок дій для власників жилого приміщення на отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг

Фото без описуВласник житлового приміщення не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подає заяву до ЦНАП, у якій зазначається дата поселення, дані людей та адресу жилого приміщення до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу (свідоцтва про народження для дітей), ідентифікаційний номер платника податків. До заяви також додається копія документу, що посвідчує особу власника житла, його ідентифікаційний код та документи, що посвідчують право власності на житло.

Щомісяця (до 5-го числа) власник житла обов’язково подає заяву на отримання компенсації за комунальні послуги до ЦНАП за встановлено формою, згідно Додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

До заяви додаються довідки ВПО, які проживають в житловому приміщенні.

При заповненні заяви, в графі «Банківські реквізити», вказується IBAN рахунок, власника житлового приміщення, який претендує на компенсацію комунальних послуг.

Важливо! Виплата компенсації здійснюється лише за наявності обох заяв.

Компенсація виплачується з дня розміщення ВПО і лише після того, як розміщені особи отримають статус внутрішньо переміщених осіб. Нарахування компенсації можуть здійснюватися з 22 березня 2022 року – з дати введення в дію постанови КМУ №333.

Розрахунок кількості людино-днів проводиться від дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні, тобто відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Адреса: вул. Соборна, 15/2, м. Ржищів, Обухівський район, Київська область

Телефон для довідок (04573) 2-12-74

Прийом громадян проводиться з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 15:00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора