Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДЕНЬ ПАМ‘ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ, ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 08.05.2022 10:08
Кількість переглядів: 190

Шановні жителі Ржищівськоі громади!

Від імені Ржищівської міської ради та її виконавчого комітету, від себе особисто вітаю вас із Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 77-ю річницею якої ми відзначаємо цього року!

Страшною трагедією для українців стала Друга світова війна, найбільш кривава і жорстока в історії людства. Українці та представники інших національностей, які проживали на нашій землі, зробили значний внесок у цю перемогу ціною надзвичайних втрат упродовж 1939-1945 років, і ми пам’ятаємо, що тоді агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації, це спільна перемога десятків країн і народів. Тому нині ми категорично проти намагань РФ привласнити перемогу над нацизмом!

У ці дні ми з особливим почуттям вдячності вшановуємо як ветеранів Другої світової війни, так і всіх, хто постраждав від нацизму: бійців трудового фронту, тих, хто пережив біль Батьківщини в окупації і у полоні, людей, дитинство яких припало на воєнні роки. Честь і слава вам, захисники Вітчизни! За те, що вистояли, вижили, перемогли. За те, що відбудували нашу країну. Ви – наша гордість і наша слава!

На превеликий жаль, восьмий рік поспіль нам, українцям, знову доводиться виборювати своє право вільно обирати майбутнє, беручи зброю до рук, адже путінська росія під надуманими, облудними гаслами посягнула на територію усієї України. Зараз, як і в роки Другої світової війни, ми воюємо з жорстоким і цинічним агресором: те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Тому ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю.

Ми вклоняємося сьогодні і нинішнім захисникам та захисницям Вітчизни, які в складний для країни час своїми помислами і діями утверджують спадкоємність українських традицій в прагненні до волі, відстоюють дорогоцінний мир на рідній землі. Низький уклін вам за вашу мужність, стійкість і відвагу!

Народ, який захищає свою державу, свою землю – не зламати, а пам’ять є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.

Мирного неба, ясного сонця, добробуту нашій Україні!

ПАМ’ЯТАЄМО! ВІРИМО! ПЕРЕМОЖЕМО!

Крістіна ЧОРНЕНЬКА,

Ржищівський міський голова

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора