A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

Дата: 12.05.2022 13:16
Кількість переглядів: 284

Щодо змін в пенсійному законодавстві

Фото без описуЗаконом України від 15.02.2022 № 2040 - ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства», поновлено право громадян на достроковий вихід на пенсію за віком, за умови:

- трудовий договір з працівниками розірвано не більше ніж за півтора року до досягнення пенсійного віку, у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників, за умови реєстрації осіб у державній службі зайнятості та відсутності підходящої для них роботи;

- у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України.

Право виходу на пенсію за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» гарантується, якщо особи мають необхідний страховий стаж.

 

Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Фото без опису02 травня 2022 року прийнято постанову правління Пенсійного фонду України № 4-1 “Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності”.

Форму витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності затверджено з урахуванням положень Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 328 (зі змінами).

Довідково:

- пункт 16 Порядку передбачає: інформація з Електронного реєстру листків непрацездатності надається територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі як витяг з Реєстру;

- пункт 18 Порядку передбачає: відомості з Реєстру формуються за допомогою програмних засобів його ведення з обов’язковим присвоєнням індексного номера, фіксацією дати і часу їх формування у вигляді витягу.

Постанова правління Пенсійного фонду України проходить процедуру державної реєстрації в Міністерстві юстиції України та набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

Електронні листки непрацездатності.

Фото без описуЛисток непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності Пенсійного фонду України на підставі інформації медичного висновку (медичних висновків) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Страхувальнику/застрахованій особі в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua надано можливість перегляду особистих даних, а також пошуку та перегляду листків непрацездатності.

Для цього призначено пункт меню особистого кабінету користувача “Листки непрацездатності” / “Мої листки непрацездатності”.

Авторизація страхувальника/застрахованої особи в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України здійснюється за кваліфікованим електронним підписом (КЕП) або Bank ID.

Порядок видачі електронних листків непрацездатності регулюється:

- постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328 “Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього”;

- наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 “Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02.06.2021 за № 728/36350;

- наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.06.2021 № 1234 “Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.07.2021 за № 890/36512.

Питання виплат по листках непрацездатності належить до компетенції Фонду соціального страхування України.

 

Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України до Ваших послуг!

Пенсійний фонд України вдосконалює та розширює перелік послуг, що надаються в електронному вигляді.

Отримувати послуги з пенсійних питань, питань соціального страхування дистанційно за допомогою онлайн-сервісів Фонду просто.

Заходьте та реєструйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою Дія.Підпис або кваліфікованого електронного підпису (КЕП), або засобами Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, в т. ч. з використанням технології Bank ID.

Тут ви маєте можливість:

- перевірити відомості про трудову діяльність (“Електронна трудова книжка”);

- перевірити надану роботодавцем інформацію про заробітну плату та набутий страховий стаж;

- переглянути сформовані електронні листки непрацездатності;

- заповнити “Анкету надання інформації для автоматичного призначення пенсії за віком”;

- отримати довідки з перевірочним QR-кодом;

 -подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) з застрахованих осіб;

- провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу “Пенсійний калькулятор”;

 -подати звернення (пропозицію тощо).

 Довідково: станом на 27 квітня 2022 року на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України зареєстровано 7,3 млн користувачів, з них майже 3,3 млн – за допомогою кваліфікованого електронного підпису. У 2022 році чисельність користувачів зросла на 908 тис. осіб.

Дякуємо, що ви з нами!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора