A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ОБЕРЕЖНО: ВИПАДОК СКАЗУ

Дата: 13.05.2022 16:23
Кількість переглядів: 454

Фото без описуВраховуючи звіт про результати дослідження патологічного(біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києва від 12.05.2022 (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 000516 п.м./22) про підтвердження діагнозу на сказ кота.

Спеціалістами Кагарлицької районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено епізоотичне розслідування за даним випадком, встановлено, що кіт хворів(мав проблеми з органами дихання) і при наданні лікувальної допомоги наніс покус місцевому лікарю ветеринарної медицини.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації при Кагарлицькій міській раді, рішенням якої затверджено План заходів з ліквідації та недопущення розповсюдження тварин на сказ, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча. Варто зазначити, що людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки. У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки – з-поміж свійської фауни, а в дикій природі – лисиці та вовки.

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН:

З метою запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх тварин проти сказу. Кагарлицький відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області вкотре нагадує, що в Кагарлицькій і Ржищівських громадах щорічні планові вакцинації проти сказу домашніх тварин вакциною "Рабістар" здійснює Кагарлицька районна державна лікарня ветеринарної медицини, зі своїм улюбленцем можна завітати на вул. Каштанова 58. м. Кагарлик.

Телефон для довідок 04573 5-13-49.

У разі прояву клінічних ознак захворювання слід негайно звернутися до спеціалістів лікарні ветеринарної медицини.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою запобіганню зараження та загибелі домашньої тварини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора