A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ОБУХІВСЬКЕ РУ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОПЕРЕДЖАЄ:

Дата: 02.06.2022 09:08
Кількість переглядів: 315

  1. Під час військового стану відвідування лісів та паркової зони (прохід та проїзд) на території Обухівського району заборонений. Це розпорядження Обухівської адміністрації (наказ № 72 від 20.03.2022 року).
  2. Спалювання сміття, сухої рослинності, опалого листя на присадибних ділянках та біля лісової місцевості під час військового стану прирівнюється до диверсії. Також не забуваємо про те, що такі дії є порушенням ст. 71 та 77-1 КупАП.

       Згідно ст. 77 КУпАП, порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за  собою накладення штрафу на громадян від дев'яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 1 тис. 530 грн до 4 тис. 590 грн.) та на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян (тобто від 4 тис. 590 грн. до 15 тис. 300 грн).

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з    вогнем, а  також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової    пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу         на         громадян від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 4 тис. 590 грн. до 15 тис. 300 грн) та на посадових осіб - від   шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 10 тис. 710 грн. до ЗО тис. 600 грн).

Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн) і на посадових осіб - від дев'ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн).

  1. Звертаємся до власників сільських підприємств. Під час посівної дотримуйтеся правил пожежної безпеки: комбайни та трактори мають бути оснащені вогнегасниками; забороняється спалювання стерні та сухостою на полях; не забуваємо, що під час військових дій, є загроза потрапляння вибухонебезпечних предметів, боєприпасів та уламків від ракет та військової техніки на полях. Тому при виявлені таких предметів телефонуйте 101 та 102.

 

Не порушуйте правила пожежної безпеки. Разом до перемоги!

Фото без опису

 

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора