A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

НАГАДУЄМО ВСІМ: НЕ ІГНОРУЙТЕ СИРЕНИ, ЩО СИГНАЛІЗУЮТЬ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ, - ПЕРЕХОДЬТЕ В УКРИТТЯ!

Дата: 06.06.2022 21:53
Кількість переглядів: 326

Фото без описуОстаннім часом у Ржищеві спостерігається тенденція частого нехтування сигналами сирен, що повідомляють про повітряну тривогу та небезпеку, пов’язану з нею. На жаль, після відведення російських військ від територій столиці та Київської області не минула загроза ракетних обстрілів, про що свідчать події останніх днів.

Повітряна тривога оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку повітряного простору України або є підтвердження запуску тактичних/балістичних ракет. Точне місце, куди може влучити ракета, та який населений пункт атакує літак одразу визначити складно, тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

Коли з’являється сигнал «Повітряна тривога», потрібно йти в укриття, узявши з собою документи, питну воду та ліки.

Загалом у місті Ржищеві діє одна обласна автоматизована система централізованого оповіщення для подачі сигналу «Увага всім» та «Відбій повітряної тривоги» (адмінприміщення міської ради), яка спрацьовує на сигнали повітряної тривоги по всій Київській області, а також дві місеві, які реагують при безпосередній загрозі ракетних ударів по Ржищівській МТГ (будинок культури та ДПРЧ-20 м.Ржищів) , про тривогу також сповістять церковні дзвони Свято-Троїцького храму.

Водночас із початком посилення військової агресії розроблені та працюють мобільні сервіси для оповіщення населення.

Інформуємо, що про тривогу та відбій жителів Київщини сповіщає офіційний Telegram-канал КОВА t.me/kyivoda . Компанія Ajax System за ініціативи ІТ-компанії https://stfalcon.com за підтримки Міністерства цифрової трансформації України випустила застосунок «Повітряна тривога», який громадяни України можуть встановити: можна самостійно вибрати свій регіон, щоб отримувати сповіщення про початок і закінчення повітряної тривоги в окремих областях країни.

??Закликаємо всіх дотримуватись правил під час оголошення повітряної тривоги: почули сирену – терміново спустіться в укриття цивільного захисту!

Для укриття мешканці Ржищева можуть використовувати сховища цивільного захисту, підвальні приміщення житлових будинків та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для укриття.

Наголошуємо, що керівники організацій та власники споруд мають забезпечити вільний доступ населення до сховищ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора