A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

В РЖИЩЕВІ СТВОРЮЄТЬСЯ КВІТНИК, ЩО ОХОРОНЯЄ ДОВКІЛЛЯ ТА ЗБЕРІГАЄ УКРАЇНСЬКИ ТРАДИЦІЇ

Дата: 06.06.2022 21:59
Кількість переглядів: 713

Деревій, материнка, васильки, розторопша та еспарцет тепер ростуть на квітнику в парку Трипільскої культури в місті Ржищів. Багато хто вважає ці рослини звичайними бур’янами. Але це помилка. Висаджувати рідні для місцевості лугові трави та рослини не лише модний тренд у європейський містах, а і важливий крок до збереження довкілля та гарних врожаїв.

 Квітник з традиційних українських багаторічників створює стійку екосистему.

 Як це працює: пилок саме українських квітів це їжа для корисних місцевих комах, що запилюють наші фруктові дерева і так ми отримуємо гарний врожай фруктів та ягід, овочів. Ці комахи також являються поживою для птахів, що нищать шкідників в наших садах без будь-якої хімії. В природі все гармонійно та взаємопов’язано.

 Переваги квітника з багаторічників отримає і місцева служба благоустрою. Такий квітник потребує набагато менше фізичних та матеріальних ресурсів для догляду.

 Саме тому до Всесвітнього дня охорони довкілля, що відзначають 5 червня, у Ржищеві волонтери прибрали від чужорідних рослин головний квітник в парку Трипільської культури та висадили першу партію місцевих квітів.

Зображувати у своїх роботах польові квіти та традиційні рослини з українських квітників полюбляв і Іван-Валентин Задорожний. Тому незабаром на квітнику з’являться і українські мальви і кручені паничі.

 Запрошуємо доєднатися до наступної висадки рослин всіх бажаючих. Щоб не пропустити наступну подію слідкуйте за нашими наступними анонсами та новинами.

 А цього разу дякуємо за допомогу активним волонтерам @Ivi Windrose та Лоліта Рябоконь.

 Проєкт відбувається за ініціативи Відділу молоді та спорту та музею Задорожного.

Інфо: Ржищівський музей образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора