A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

1 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ  

Дата: 01.06.2022 21:35
Кількість переглядів: 264

Фото без описуСьогодні у парку Трипільської культури діти нашої громади разом із працівником Ржищівського музею образотворчого мистецтва ім. І.-В. Задорожного створювали "Світове Дерево Життя" за мотивами роботи "Сину, збагати світ" художника-монументаліста Івана-Валентина Задорожного.

1 червня відбулося перше цього року творче заняття для діток.  
 Ми створювали Світове Дерево Життя або ж Дерево Роду, Український Вазон, що є потужним оберегом українського роду та кожної сім’ї за мотивами роботи "Сину, збагати світ" художника-монументаліста Івана-Валентина Задорожного. 
Дерево Роду зображене на багатьох роботах Задорожного. І ми знаємо, що це не випадковість, а потужний символ від художника. 
 Адже Вічне Дерево Життя — уособлення єдності усього світу, своєрідна модель Всесвіту й людини, де для кожної істоти, предмета чи явища є своє місце. Це також посередник між світами — уявна дорога, міст, драбина, якими можна перейти до світу богів або в потойбіччя. Про древо життя у світі створено безліч легенд, казок, цей символ знайшов відображення в орнаментах багатьох народів.
 В дохристиянські часи на території України вірили, що Дерево Життя росте посеред Вирію (рай) і уособлює поєднання трьох сфер буття: Яву — видимий світ, Праву — світ правил, обрядів, законів і закономірностей, Наву — світу потойбічного, невидимого, сакрального.
 За вертикаллю дерево ділиться на три частини і до кожної належать певні істоти. 
До нижньої  коріння, підземний світ — змії, жаби, риби, водоплавні птахи і тварини; 
до середньої  стовбур, земний світ, світ людей — великі тварини: тури, олені, коні, ведмеді, вовки; 
до верхньої  крона, небесний світ — птахи і бджоли, небесні світила.
 Сьогодні в День захисту дітей, кожний маленький митець на творчому занятті створив своє Вічне Дерево Життя, свій власний оберіг для родини. Роздивляйтеся унікальні малюнки на фото нижче. 
 Бажаємо розквіту і вічного продовження життя кожній українській родині та дитині. 
 Дякуємо за допомогу в організації заняття архітектору та дизайнеру @Helen Gorovaya, Культура Ржищів та @Nastya Knurenko. За смаколики для учасників заняття щиро вдячні місцевому підприємцю Світлані Редька. 
 Наступне заняття відбудеться у липні. Слідкуйте за новинами та анонсами подій на нашій сторінці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора