A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПОНАД 2,5 ТИС. РОДИН НА КИЇВЩИНІ ЗАБЕЗПЕЧИМО НОВИМИ ОСЕЛЯМИ, – ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА

Дата: 23.06.2022 16:17
Кількість переглядів: 868

Сьогодні, 23 червня, під час позачергового засідання сесії Київської обласної ради депутати затвердили дві вкрай важливі соціальні програми щодо забезпечення жителів, які втратили свої домівки через бойові дії, новим житлом. Це програми «Нова оселя» і «Відновлення приватних будинків». Їх ініціювала та створювала команда Київської обласної військової адміністрації. Обидві програми розраховані на 2022-2023 роки.

За програмою «Відновлення приватних будинків» планують збудувати 560 нових домівок. Відновлення будівель буде здійснюватись на земельних ділянках власників зруйнованого житла. Площа відновлення складатиме від 70 до 120 кв. м. Будівельні роботи будуть здійснюватись за типовими проєктами.

За програмою «Нова оселя» передбачається викуп готових квартир за рекомендованою ціною. Із забудовниками це питання вже обговорили. Завдяки ініціативі житлом будуть забезпечені дві тисячі сімей. Пріоритетне право на нові оселі надаватимуть таким категоріям: родинам загиблих або поранених внаслідок збройної агресії росії учасників бойових дій; багатодітним сім’ям; особам, які втратили працездатність; особам пенсійного віку, житло яких було знищене.

«Через ворожі війська постраждало багато жителів Київщини. Вони втратили буквально все, що накопичували роками. Домівки, майно та навіть усі засоби до існування. Однак, люди мають розуміти, що не залишились зі своїми проблемами сам на сам. Із домівками ми допоможемо та дамо старт для нового життя в нових оселях. Для цього ініціювали розробку двох програм. Без перебільшення кожна з них – життєво важлива. Усі документи, обгрунтування і розрахунки готові. Тож готуємось до будівельних робіт. З цим зволікати не можна», – зазначив Олексій Кулеба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора