A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ГОТУЄМОСЯ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 27.06.2022 13:35
Кількість переглядів: 688

Фото без описуШвидко промайнув 2021/2022 навчальний рік, вже документи про освіту отримали випускники, учні відпочивають на літніх канікулах, а робота працівників освіти продовжується.

Адміністрації закладів освіти громади та відділ освіти активно готуються до початку нового 2022/2023 навчального року. Розглядається можливість розпочати навчальний рік очно, а для цього потрібно обладнати хоча б найпростіші укриття, що відповідають вимогам часу і державним нормам. Разом з міським головою Крістіною Чорненькою здійснено об’їзд закладів, оглянуто можливі укриття та інші захисні споруди, які могли б бути захистом для дітей та дорослих на час оголошення тривоги. Вже отримали нормативні документи, в яких прописані вимоги до таких укриттів, створено комісію для визначення їх придатності та готуємося до об’їзду закладів з представниками ДСНС, Держпродспоживслужби для прийняття рішень про можливість використовувати такі укриття.

Проведено ряд онлайн-нарад з керівниками закладів щодо підготовки до нового навчального року з питань безпеки учасників освітнього процесу та інших питань, що стосуються початку навчального року. Готуємося і сподіваємося на те, що заклади, які отримають дозвіл на використання укриттів, розпочнуть освітній процес очно, але все буде залежати від обставин в країні.

Хочу зазначити, що згідно законодавства на останній сесії прийнято рішення про перейменування закладів І-ІІ та І-ІІІ ступенів відповідно в гімназії і ліцеї. На вимогу ЗУ «Про загальну середню освіту» до 2024 року профільна школа (10-11 класи) повинна мати не менше двох класів на паралелі за трьома профілями. Якщо не буде змін в законодавстві, то наші ліцеї в майбутньому можуть стати гімназіями.

Відділом освіти розробляються заходи, спрямовані на підготовку закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 навчального року: проаналізовано стан теплових господарств, оголошено тендерні торги на закупівлю вугілля, дров, газу та ін.

Всі освітяни громади проходять медичні огляди, згідно затверджених графіків за погодженням з Ржищівським ЦНПМСД. Прохання до батьків - медичні огляди для дітей провести до 15 серпня, за що будемо дуже вдячні.

Фахівцями відділу освіти проводиться робота щодо організації навчання педагогів, які будуть працювати з учнями 5-х класів за новими державними стандартами та забезпечуватимуть впровадження Нової української школи.

Працюємо, молимось і віримо в Перемогу!

Миру всім нам і нашій Україні!

Надія ГОРБЕНКО, начальник відділу освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора