A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: ОРГАНІЗАЦІЯ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ Є ПИТАННЯМ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Дата: 01.07.2022 15:35
Кількість переглядів: 239

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов 30 червня провів друге засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 року. Участь у даному заході у режимі відеоконференції взяла і міський голова Крістіна Чорненька.

“Будь-які спекуляції та використання теми опалення в політичних цілях вважаю злочином перед державою. Організація опалювального сезону є питанням національної безпеки України. Кожен українець має бути обігрітий!”, — заявив Олексій Чернишов.

Міністр вкотре наголосив, що тарифи на тепло не змінюються. Профільними міністерствами, НАК “Нафтогаз” та Асоціацією міст України спільно підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.

Перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко повідомив про готовність його відомства до опалювального сезону. “Я можу всіх заспокоїти. Наш план дає можливість 100% сказати, що громадяни України будуть забезпечені теплом, електроенергією та газом”, — зазначив він.

Олексій Чернишов своєю чергою наголосив, що місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо. Він також закликав місцеву владу заповнити дані про стан та потреби підприємств ЖКГ на платформі Uneeds, яку формує Мінрегіон.

“Звертаюся до міських голів. На вас — особливо відповідальне навантаження. Я сподіваюся, що наша традиційно партнерська співпраця з містами продовжиться. Проведіть якісну роз’яснювальну кампанію серед громадян і дотримуйтеся єдиної інформаційної політики. Залучайте містян до підготовки до опалювального сезону. Спілкуйтеся з ними по-дорослому. Підтримуйте їх у побутовій термомодернізації”, — наголосив Олексій Чернишов.

Як зазначив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, важливою складовою проходження опалювального сезону є злагоджена робота всіх відомств та гілок влади.

“Завдяки злагодженій роботі була підтримана пропозиція АМУ про недопущення націоналізації підприємств ТКЕ у разі затримки з оплати договорів реструктуризації заборгованості за природній газ. Важливим показником ефективності роботи Штабу також стало ухвалене рішення щодо більш прийнятного для підприємств ТКЕ механізму оплати спожитого природного газу під час наступного опалювального сезону”, — зазначив він.

Міністр наголосив, що жоден регіон не залишиться поза увагою, і він планує провести робочі зустрічі з представниками регіонів та міст, особливо з прифронтовими та тими, які постраждали від наслідків бойових дій.

“Зима дуже близько!”, — наприкінці Штабу нагадав Олексій Чернишов.

Довідково.

Нагадаємо, раніше Міністр Олексій Чернишов повідомив, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкти, які запровадять мораторій на підвищення цін у сфері теплопостачання. Така норма буде чинна на час дії воєнного стану та шести місяців після його припинення. Водночас суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання будуть компенсувати різницю в тарифах коштом держбюджету.

За інформацією прес-служби Мінрегіону України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора