A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДПС України інформує: мінімальне податкове зобов'язання для фізичних осіб, які не зареєстровані як ФОП

Дата: 11.07.2022 15:03
Кількість переглядів: 294

Фото без описуГоловне управління ДПС у Київській області нагадує, що Законом України від 30.11. 2021 року №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» введено поняття мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) для платників податків – фізичних осіб, у власності яких або в користуванні: оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь.

Першим роком, за який визначається МПЗ, є 2022 рік.

Платниками МПЗ є резиденти, які мають у власності або в користуванні (орендують, користуються на умовах емфітевзису, постійно користуються) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

Загальне МПЗ для фізичних осіб, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб до 01 липня року, наступного за звітним.

Звертаємо увагу, що платниками податку до бюджету сплачується позитивна різниця між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

До загальної суми сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів для платника податку – фізичної особи включаються:

- податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції;

- земельний податок за земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь (п.п. 170.14.5 п. 170.14 ст. 170 ПКУ).

Отже, фізичні особи, не зареєстровані ФОП, отримують податкове повідомлення – рішення з детальним розрахунком суми річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних за земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, з 01.01.2023 по 01.07.2023.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора