A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ, ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: ЧОМУ НЕ НАДХОДЯТЬ КВИТАНЦІЇ?

Дата: 20.07.2022 09:58
Кількість переглядів: 387

Фото без описуЗ введенням воєнного стану, викликаного військовою агресією Російської Федерації проти України, 15 березня 2022 року Верховною Радою України прийнято Закон України №2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» та 24 березня 2022 року за №2142-ІХ прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Зміни, що прийняті передбачають тимчасово на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховується та не справляється плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або на територіях тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської федерації. Перелік цих територій визначається Кабінетом Міністрів України.

На території Ржищівської міської територіальної громади станом на 19.07.2022 року бойові дії не велися та не було окупації. Про те, через відсутність переліку територій, що визначає Кабінет Міністрів України податковою інспекцією в Обухівському районі не нараховується ні земельний податок та орендна плата фізичним особам, а ні податок на майно фізичним особам.

Для Ржищівської громади це дуже значні втрати, що складають 1,5 млн. грн. Особливо гостро це відчувається сьогодні, коли за І півріччя громада має виконання доходної частини бюджету лиш 87,3% (недовиконання склало 4,9 млн. грн.), адже виплачувати заробітну плату та інші навіть захищенні статті витрат, через дефіцит коштів, з кожним днем стає складніше і складніше.

Зважаючи на вище викладене, виконавчий комітет Ржищівської міської звернувся до адміністрації за допомогою та з проханням звернутись до Кабінету Міністрів України щодо визначення переліку територій, де можливо нарахувати вище вказані податки та передати їх для опрацювання в податкові органи в найкоротші терміни. Надходження сплати по майнових податках поліпшить фінансовий стан громади та зніме соціальну напругу, яка виникає через обмежений фінансовий ресурс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора