Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

МОЗ ОПРИЛЮДНИЛО АЛГОРИТМ ДІЙ НА ВИПАДОК РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ

Дата: 01.12.2022 14:47
Кількість переглядів: 561

Зважаючи на те, що росія не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

Там закликають у разі, якщо у вашій місцевості трапилась радіаційна аварія, залишатись в приміщенні або терміново у нього зайти, якщо ви знаходитесь на вулиці.

Це найбезпечніша дія, яку обов’язково варто виконати.

Варто перевдягтися і вимитися. Старий одяг помістити у пластиковий пакет та тримати далі від людей і домашніх тварин.

Потрібно слідкувати за інформацією, яку публікують офіційні державні органи.

"Йодид калію слід приймати лише, якщо ви отримали таку вказівку від органів влади чи ДСНС. Приймати йодид калій для "профілактики" без потреби – недопустимо. Це може зашкодити вашому здоров’ю. Також важливо, що йодна профілактика здійснюється одноразово. Тобто вживання йоду зараз не має жодного сенсу", - підкреслюють у МОЗ.

Нагадаємо, Запорізька АЕС перебуває під контролем російських військових з 4 березня. Наразі на території станції знаходиться близько 500 військових РФ та велика кількість їхньої техніки. Саме з території станції вони обстрілюють Нікополь.

Українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Останніми днями росіяни обстрілюють ЗАЕС.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора