A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ГРАНТОВА ДОПОМОГА ДЛЯ БІЗНЕСУ: "ПИТАННЯ - ВІДПОВІДІ"

Дата: 16.08.2022 11:34
Кількість переглядів: 594

 Що таке грант?
ГРАНТ – це фінансові чи інші ресурси, що безоплатно надаються для реалізації певних чітко визначених проектів/цілей державними, приватними чи міжнародними організаціями.

 Для чого надаються гранти?
Більшість фондів готові профінансувати інновації в галузі економіки та бізнесу, а також екології, демократії, культури, соціального підприємництва.

 Хто може отримати грант?
При відборі учасників програми підтримки малого та середнього бізнесу в різних випадках діють різні критерії.

  •  Для закордонного фонду головне – повне цільове використання коштів відповідно до затвердженого бізнес-проекту, дотримання бюджету та термінів. Тому закордонні спонсори охочіше вкладають кошти у представників бізнесу, які раніше вже отримували гранти.
  •  Якщо іноземці вважають за краще давати гроші досвідченим «гравцям», то держава віддає перевагу новачкам, яким потрібен впевнений старт: випускникам вузів, безробітним, тим, хто потрапив під скорочення, одиноким матерям, людям з інвалідністю, військовим у відставці або внутрішньо переміщеним особам.

 Які документи потрібні для отримання гранту?
Зазвичай для отримання гранту варто заповнити заявку за формою, що надає сам грантодавець, але до базового грантового пакету входять ще й:

  •  Опис проекту – назва, мета, цілі, очікувані результати, терміни й етапи реалізації, сталість проекту, його приблизна вартість і основні фінансові показники.
  •  Кошторис проекту та інколи бізнес-план.
  •  Установчі документи.

 Де шукати грантові пропозиції?
Щомісячний дайджест грантових можливостей зібраний Департаментом економіки та цифровізації Київської ОВА https://bit.ly/3daeYmd

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора