A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДПОВІДІ НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ: ПЕРЕХІД ДИТЯЧОЇ КОНСУЛЬТАЦІЇ У ПРИМІЩЕННЯ ДИТЯЧОГО ДЕННОГО СТАЦІОНАРА

Дата: 31.08.2022 09:16
Кількість переглядів: 205

Фото без описуШановні жителі Ржищівської громади! З метою недопущення розповсюдження недостовірної інформації щодо надання медичних послуг дитячому населенню Ржищівської громади, повідомляємо наступне:

З метою підготовки до опалювального сезону 2022-2023 р.р., уникнення скупчення великої кількості пацієнтів в осінньо-зимовий період у приміщенні поліклініки, було прийнято рішення перенести прийом лікарів-педіатрів у приміщенні дитячого денного стаціонару.

Дане рішення допоможе вирішити наступні питання:

1. Повністю розділити потоки хворого дитячого та дорослого населення: кількість дорослого населення с початку повномасштабного вторгнення збільшилось з 14 500 осіб до 22 500, кількість внутрішньо переміщених дітей становить близько 900 осіб, тобто загальна кількість дитячого населення становить орієнтовно 3 000 осіб, що збільшить кількість звернень в осінньо-зимовий період до поліклініки. В минулому році, коли ще не було такої кількості внутрішньо-переміщених осіб на території нашої громади, вже були незручності та скарги пацієнтів, які вимушені були чекати своєї черги надворі під дощем.

2. Збільшити площу дитячої консультації: дитячий денний стаціонар має значно більшу площу для обслуговування дитячого населення, а саме там великий просторий хол, окремі приміщення для огляду осіб з підозрою на особливо небезпечні інфекції, зручна парковка для автомобільного транспорту, ігровий майданчик, окремий кабінет для фізіотерапевтичних процедур (тубус-кварц та небулайзер).

3. Відокремити кабінет щеплень і маніпуляційний кабінети: за санітарно-гігієнічними вимогами категорично заборонено виконувати маніпуляції та щеплення в одному кабінеті, на чому було неодноразово наголошено. Також планується отримання холодового обладнання, яке не можливо встановити в кабінеті щеплень, який знаходився в дитячій консультації, із-за браку площі.

4. В окремому кабінеті буде проводитись забір загального аналізу крові та буде відведено місце для збору сечі.

5. Виконання призначень лікаря-педіатра під його особистим контролем на ліжках денного стаціонару відразу після огляду лікаря.

6. На період проведення медоглядів, перед початком навчального року, буде організовано прийом вузьких спеціаластів (хірурга, стоматолога) у визначені дні.

7. Підготовка до опалювального сезону: військова адміністрація та Уряд України неодноразово наголошує про складний опалювальний сезон в цьому році у зв’язку з воєнним станом на території нашої держави. В офіційних джерелах та засобах масової інформації постійно наголошується про можливі перебої з газом та електрикою. Приміщення дитячого денного стаціонару опалюється дровами та гарантовано буде забезпечено теплом.

8. З квітня місяця 2022 року для покращення матеріально-технічної бази для обслуговування дитячого населення за допомогою благодійної організації «Брайт-кідз» було отримано обладнання на загальну суму 204 999 грн, а саме: нові функціональні ліжка для дитячого денного стаціонару, електрокардіографи, дитячі пульсоксиметри, небулайзер, електровідсмоктувач слизу, безконтактні інфрачервоні термометри, електронні тонометри з дитячими манжетами, дитячі ваги, ростоміри, отоскопи, пеленальні столики, мішкок Амбу.

9. Наступним шляхом планується перенесення пункту невідкладної допомоги з території за адресою вул. Шевченко 15-А, в поліклініку за адресою вул. Соборна, 40, що надасть можливість населенню отримувати допомогу в приміщенні поліклініки 24/7.

10. Наголошуємо: дитячий денний стаціонар продовжить свою роботу!Незважаючи на те, що наразі державне фінансування відсутнє, міська влада фінансує повністю всі видатки дитячого денного стаціонару без змін. Весь персонал залишається на своїх робочих місцях.

Повідомляємо, що дана процедура здійснюється виключно для більш зручного надання медичної послуги та ніяким чином не впливає на бюджет.

Шановні громадяни! В країні зараз йде війна, і ми маємо дбати, в першу чергу, про безпеку наших пацієнтів, про можливість зручного відвідування закладів медицини громади, максимально запобігти поширенню хвороб та інфекцій. Ми просимо віднестися з розумінням та сподіваємося отримати не лише критику, але й конструктивні пропозиції.

Ми всі зараз живемо у надскладних умовах, при нестабільному фінансуванні, але, незважаючи на це, громада працює: надаються послуги медичні, адміністративні, освітні, комунальні.

Прикро, що у цей час, свідомо чи несвідомо, розповсюджується неправдива інформація, як наприклад, щодо закриття деяких закладів у зв’язку з відсутністю коштів на опалення тощо. Справді, викликів зараз дуже багато, тому ми спільними зусиллями, через діалог, слушні зауваження та чіткі пропозиції маємо вирішувати ці питання, а не придумувати «ворогів» чи шукати «правди» у фейсбуці. Бо ворог у нас у всіх один - це путінська росія, яка принесла на нашу землю горе та руйнування, і продовжує нищити все, що ми роками, десятиліттями створювали. Сьогодні, як ніколи, ми маємо бути об’єднані у спільному прагненні перемогти наших кривдників.

P.S. На фото просторе приміщення дитячого денного стаціонару та для порівняння коридор поліклініки, в якому чекали на прийом лікаря наші пацієнти з дітками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора