A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА КОМУНАЛКУ ТИМ, ХТО ДАВ ПРИТУЛОК ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ: ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ З 1 ЖОВТНЯ

Дата: 05.09.2022 14:00
Кількість переглядів: 237

Фото без описуВже у жовтні компенсація за комунальні послуги громадянам, які дали притулок у себе внутрішньо переміщеним особам (ВПО), зросте вдвічі до близько 900 грн на місяць на кожного переселенця. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Відбулася завершальна нарада з цього приводу. Справді, з 1 жовтня тим людям, які надаватимуть притулок нашим внутрішньопереміщеним особам, за кожну людину виплачуватиметься 900 гривень. Нині це 450 грн. На опалювальний сезон за кожну особу буде додатково 900 грн», – сказала Верещук.

Кабмін уже внесло відповідні зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, а саме до програми «Прихисток».

Щоб отримати компенсацію за розміщення переселенців, необхідно повідомити про це державу, а для цього вибрати один із способів:

  • звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію;
  • подати інформацію через сайт «Прихисток»;
  • подати інформацію через програму «Дія».

Реєстр житлового фонду, доступного для розміщення ВПО, формують органи місцевого самоврядування, але поселення відбувається лише за згодою власників житла.

Які документи слід подавати?

  • документ, що засвідчує особу;
  • документ, що підтверджує право власності чи користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;
  • копії паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи та реєстраційних номерів облікових карток платників податків ВПО.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора