A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ТЕСТУВАННЯ НОВОЇ СИСТЕМИ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ПРО НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

Дата: 06.09.2022 15:00
Кількість переглядів: 300

Фото без описуІз 7 вересня 2022 року в Україні, зокрема у Київській області, розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. Про це повідомляється на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що система оперативного інформування використовує технологію Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням:

  • повідомлення передаються набагато швидше;
  • повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку. Тобто ДСНС може відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту, області або по всій Україні, в залежності від ситуації;
  • звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений, щоб на сповіщення обов’язково звернули увагу та реагували відповідно до інструкцій та порад щодо дій у різних загрозах.

"Попри всі вказані переваги, технологія Cell Broadcast має деякі обмеження з боку абонентського обладнання (телефонів) – старі моделі телефонів (до 2019 року випуску) з великою ймовірністю не зможуть приймати оповіщення "Сell Broadcast", – підсумували в повідомленні.

Ознайомтесь з деталями за посиланням: dsns.gov.ua/test


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора