A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ ПАРТИЗАНСЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ

Дата: 22.09.2022 16:36
Кількість переглядів: 306

Фото без описуДелегація у складі голови Ржищівської громади Крістіни Чорненької, представників Ради ветеранів та відділу культури і туризму поклали квіти на могили наших земляків, які боролися за визволення України від фашистської окупації. Також мешканці сіл нашої громади принесли квіти своїм землякам – партизанам Другої світової та Героям російсько – української війни 2022 року.

Рік 1941:

Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року під Черніговом та Сумами під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака.

6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід.

Майже 30 тисяч учасників руху опору загинуло або потрапило в табори смерті. За мужність і героїзм, виявлені у боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

Рік 2022:

І знову партизани !!!

І знову наші люди роблять усе, щоб земля горіла під ногами, тепер уже російських окупантів.

Україну знову сколихнув потужний повстанський рух. Це люди, які мотивовані помстою, -

ЗА БУЧУ!... ЗА ГОСТОМЕЛЬ!... ЗА ІРПІНЬ! ...ЗА ІЗЮМ!...

Партизани зараз активно протидіють росіянам на всій окупованій території. Серед них є і професійні військові, і пересічні мешканці. Вони допомагають нашій армії достовірною інформацією про військові склади і скупчення російських окупантів. Самі ж партизани зосереджені на диверсіях і знищенні колаборантів.

Розмах українського підпілля сягнув такого рівня, що росіяни мають серйозні проблеми зі спробами встановити контроль над окупованими територіями. Окупанти намагаються залякати місцеве населення і придушити будь-який рух опору шляхом введення смертної кари.

Але наші земляки мужньо чинять спротив ворогу та чекають на ПЕРЕМОГУ!!!

МИ НЕЗЛАМНІ!!!

УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ!!!

За інформацією Відділ культури і туризму Ржищівської громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора