A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр

Дата: 27.09.2022 15:51
Кількість переглядів: 556

Фото без описуДержавний аграрний реєстр (ДАР)— це автоматизована електронна система для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Згідно з проєктом постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку використання коштів, передбачених в державному бюджеті на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції”, планується надання бюджетних коштів:

на один гектар земель сільськогосподарського призначення — у розмірі 3100 гривень, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;

на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.        

Заявка на отримання бюджених коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня 2022 року.

Граничний строк подання заявки - 15 листопада поточного року.

 

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. 

Основні вимоги до учасників програми: площа землі в офіційній обробці (у власності чи оренді) від 100 до 10 000 га; використання отриманих рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції; розташування оброблювальних земель на підконтрольних уряду територіях України; самостійний вивіз рукавів зі складів у своїй області, або у сусідній області (з Дніпропетровської – для сільгоспвиробників з Донецької, Луганської чи Запорізької області, забирати з Миколаївської – для сільгоспвиробників з Херсонської області).

До участі у програмі заохочуються зокрема малі та середні агровиробники.

Прийом заявок триватиме два тижні до 9 жовтня. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження про надання допомоги через ДАР, а також будуть повідомлені про адресу складу для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства.

Основні нюанси підтримки фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції

 

Зареєструватися в ДАР можна за посиланням  https://www.dar.gov.ua/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора