A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Вітання Ржищівського міського голови Крістіни Чорненької з нагоди Дня захисників і захисниць України

Дата: 14.10.2022 09:02
Кількість переглядів: 194

Щиро вітаю всіх із Днем захисників і захисниць України - зі святом мужності, честі, доблесті і незламності національного духу!

14 жовтня невипадково вибрали для святкування Дня захисників і захисниць нашої країни. На цей день також припадає День українського козацтва, день заснування Української повстанської армії та Покрова Святої Богородиці – одне із важливих християнських свят.

Волелюбні козаки зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, а тепер уже покоління наших сучасників змушене зі зброєю в руках захищати честь рідної землі, свободу та незалежність Батьківщини. Особливого сенсу це свято набуло зараз, коли наша держава бореться з країною-окупантом – росією.

Це день подяки чоловікам і жінкам - всім захисникам України, і всім тим, хто своїми діями так чи інакше захищають Україну, здобувають своєму народові мирне майбутнє. Адже захист Вітчизни – це не про професію та не про ґендер. Це не лише про людей, які боролися та борються за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни зі зброєю в руках. Це також про медиків, які рятують воїнів, про активістів, правоохоронців, волонтерів і всіх тих, хто присвячує своє життя захисту держави. Цього дня ми також вітаємо всіх учасників бойових дій, військовослужбовців, працівників військових комісаріатів, ветеранів, воїнів запасу, учасників добровольчих формувань.

Цей день поєднав у собі духовність, героїзм та самопожертву українського народу. Схиляємо голови з вдячністю та молитвою за героїв - земляків – Юрія Гладченка, Василя Путаненка, Євгенія Копотуна, Руслана Дичка, Юрія Трищука, Андрія Хрупчика, Олександра Шандру, Євгенія Карпенка, Руслана Шестова, які віддали своє життя задля майбутнього кожного з нас, захищаючи українську землю. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про тих, хто вижив і потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги.

Висловлюю глибоку повагу і вдячність усім, хто стоїть тепер на передовій задля миру в Україні! У цей день ми всі підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство наших захисників, аби кожен і кожна повернулися живими до своєї родини.

Також хочу подякувати всім жителям Ржищівської громади за небайдужість та активну громадянську позицію. Зичу вам щасливого життя та міцного здоров’я. Нехай у ваших оселях панує тепло і затишок, а любов та підтримка рідних і близьких надає сил та терпіння. Пресвята Покрова нехай опікується вами, благословляє на добрі справи! А нашим захисникам і захисницям - міцного здоров’я, добра і щастя, сили і незламної віри у перемогу. І щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!

Слава героям — захисникам України!

З повагою, Крістіна ЧОРНЕНЬКА,

Ржищівський міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора