A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України нагадує: користуватися карткою померлого незаконно.

Дата: 13.10.2022 09:09
Кількість переглядів: 908

Фото без описуРятуючись від війни, багато українських пенсіонерів тимчасово виїхали за кордон. Громадянам, які отримували пенсії через банківські установи, пенсійні кошти продовжують перераховуватися на їхні рахунки незалежно від їх локації. Пенсіонери можуть зняти готівку, перераховану у місцеву валюту, у будь-якому банкоматі.
Однак, відповідно до статті 49 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, виплата пенсії припиняється, зокрема, у разі смерті пенсіонера. 

Отож, шановні громадяни!
Просимо, невідкладно повідомляти органи Пенсійного фонду України про відомості, що є підставою для припинення пенсійних виплат, зокрема смерть пенсіонера, будь-яким зручним для вас способом (через вебпортал електронних послуг, в телефонному режимі, особисто звернувшись до сервісного центру), а також в жодному разі не користуватись пенсійною карткою після смерті пенсіонера!

Користування пенсійною карткою померлого є незаконним, і такі дії згідно статті 190 Кримінального кодексу України кваліфікуються як шахрайство, за що наступає кримінальна відповідальність.
Пам'ятайте! Користування пенсійними виплатами особи, яка померла, є заволодінням бюджетними коштами шляхом обману. Незаконно отримані кошти неодмінно доведеться повертати, тож подібних ситуацій краще не допускати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора