A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН В РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 18.10.2022 14:56
Кількість переглядів: 262

Згідно розпорядження міського голови Крістіни Чорненької, надано дозвіл на початок опалювального сезону в дошкільних навчальних закладах Ржищева та Геріатричному пансіонаті з 6 жовтня 2022 року.

Враховуючи прогнозні показники температури повітря, опалювальний сезон у всіх інших закладах установах та організаціях Ржищівської громади розпочинається з 24 жовтня 2022 року.

Вже на початку жовтня Ржищівська громада була готова до опалювального сезону. В тих закладах, які опалюються газом, є всі договори на постачання та підготовлено котельні для початку опалювального сезону. Ті заклади, які опалюються дровами, також забезпечені запасом деревини на опалювальний сезон та мають належним чином підготовлені котельні чи індивідуальні теплові пункти. В ключових закладах та установах Ржищівської МТГ, для захисту від можливого відключення електроенергії, проводяться тендерні процедури щодо закупівлі генераторів, які дозволять як забезпечити нормальну роботу насосного обладнання котелень так і дадуть можливість забезпечити електроенергією заклади, в разі можливого відключення.

Рішення про початок та закінчення опалювального періоду приймають органи місцевого самоврядування. Опалювальний період починається не пізніше, ніж протягом трьох діб після того, як середня добова температура зовнішнього повітря становить +8 °С і нижче. Законодавство дозволяє розпочинати опалювальний сезон за відповідними клопотаннями керівників закладів. Рішення місцевих органів самоврядування про початок та закінчення опалювального періоду приймається з урахуванням кліматичних умов для забезпечення населення опаленням відповідно до державних санітарних норм та правил, і насамперед для забезпечення теплом об'єктів соціальної сфери (дошкільних закладів, навчальних закладів, установ охорони здоров'я).

За інформацією представників уряду для населення вистачить запасів газу що накопичений у сховищах. Натомість, в зв’язку зі збройною агресією російської федерації, можливі проблеми при проходженні опалювального сезону через ураження та виведення з ладу об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури. Також прогнозується що опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше ніж зазвичай. Крім того, температура в приміщеннях буде дещо нижчою ніж це було в минулі роки.

Виконавчий комітет Ржищівської міської ради закликає всіх громадян запровадити максимально можливий режим економії теплової та електричної енергії. Лише наша згуртованість і відповідальне ставлення до опалювального сезону дозволить нам нормально пережити осінньо-зимовий період .

Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора