A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 20.10.2022 18:56
Кількість переглядів: 214

20 жовтня 2022 року під головуванням міського голови Крістіни Чорненької відбулося (20) чергове засідання виконавчого комітету Ржищівської міської ради, участь у якому взяли 16 членів виконкому. На даному засіданні було розглянуто 16 проєктів.

1. МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА

Рішенням виконкому погоджено надання матеріальної допомоги із місцевого бюджету на загальну суму 2 500 гривень для 5 осіб (2 500 грн) - на лікування, проходження гемодіалізу.

2. ПИТАННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ

Рішенням виконкому ухвалено три питання які стосувалися захисту прав дітей: про визначення місця проживання неповнолітніх дітей; про надання дозволу на укладення договору поділу земельної ділянки яка знаходиться в с. Стрітівка; про надання права на додаткову відпустку одинокій матері.

3. ВСТАНОВЛЕНННЯ ТАРИФІВ НА ПРОЇЗД В МІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ

Рішенням виконкому затверджено тариф на проїзд одного пасажира в автобусах КП «Комбінат комунальних підприємств м. Ржищева». В зв’язку з підвищенням цін на паливо, запчастини, заробітну плату, збільшується вартість квитка на маршруті загального користування по м.Ржищів до 19 грн. Відповідно до наданих розрахунків це підвищення є економічно обґрунтованим. В порівнянні з 2021 роком ціни підвищились на запчастини - 17%, паливо 82,1% (2021 рік – 28,00 грн.. 2022 рік – 51, 00грн), підвищення заробітної плати та податків- 4,5%, інші матеріали та загальновиробничі витрати на 160% (поточний ремонт, шини, акумулятори, охорона, загальновиробничі витрати та інші). Ціна квитка залежить від кількості пасажирів. На основі обстеження пасажиропотоку, автобус перевозить в середньому за 1 рейс 20 дорослих та 220 дітей. При цьому слід зазначити, що даним транспортом користуються в основному школярі та пільгові категорії населення, вартість проїзду яких відшкодовується комунальному підприємству з місцевого бюджету. Так, на жаль, в країні йде війна і тому дорожчає абсолютно все. Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті - вимушений крок. Не піднявши тариф виконком не зможе компенсувати ККП вартість перевезень, а не отримуючи виплат з бюджету автобус взагалі здійснювати перевезення не зможе.

4. ПИТАННЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

П’ять питань стосувалися житлово–комунального господарства, а саме: про встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється та постачається ТОВ «ПОСТАЧТЕПЛО-9» для Ржищівського геріатричного пансіонату з психоневрологічним відділенням на 2022- 2023 роки; про дозвіл на видалення аварійних дерев в м. Ржищів, та с. Балико-Щучинка, що досягли вікової межі, є аварійними і несуть загрозу для здоров’я та майна мешканців села; про надання дозволу особі на порушення об’єкту благоустрою з метою прокладання мережі водопостачання.

5. ПИТАННЯ АРХІТЕКТУРИ ТА МІСТОБУДІВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Чотири питання ухвалені виконавчим комітетом стосувалися архітектури та містобудування щодо надання дозволу особі на виготовлення будівельного паспорту по реконструкції житлового будинку та господарських споруд, а також зміну та присвоєння адреси нерухомому майну.

6. МОЛОДІЖНА РАДА

Рішенням виконкому ухвалено створення Молодіжної ради при виконавчому комітеті, затверджено її склад та Положення.

За результатами розгляду всі рішення схвалено одноголосно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора