A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЯКУ ДОПОМОГУ НАДАЄ РЖИЩІВСЬКИЙ ГУМАНТАРНИЙ ШТАБ ТА ЯК ЇЇ ОТРИМАТИ?

Дата: 25.10.2022 11:38
Кількість переглядів: 426

Гуманітарний штаб – це нова установа у Ржищівській громаді, що утворилася на початку війни російської федерації проти України. Тож не дивно, що її поява викликала багато запитань. Ми підготували відповіді на найпоширеніші з них.

КОЛИ РОЗПОЧАВ РОБОТУ ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ У РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ?

 З 2 березня 2022 року по всій території нашої громади, в приміщеннях будинків культури, були створені пункти гуманітарної допомоги з центральним штабом у місті Ржищів.

 ЯКІ ОСНОВНІ НАПРЯМИ РОБОТИ ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ?

 Гуманітарний штаб сприяє громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України, забезпечує оперативну координацію заходів з вирішення проблемних питань у гуманітарній та соціальній сферах. Саме тут з перших днів березня зосереджена інформація про: надання тимчасового житла переселенцям, надання соціальних послуг інвалідам та одиноким пенсіонерам, людям, що опинилися в складних життєвих обставинах, безкоштовні консультації психолога, логопеда та дефектолога. Приймання та видача гуманітарної допомоги у вигляді одягу, продуктів тривалого зберігання, засобів гігієни.

 ЗВІДКИ ОТРИМУЄ РЖИЩІВСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ ПРОДУКТОВУ ДОПОМОГУ?

 Щоб забезпечити засобами першої необхідності людей, що опинилися в складних життєвих обставинах керівник гумштабу та органи місцевого самоврядування звертаються із запитами до міжнародних благодійних організацій та урядових організацій. В разі позитивного рішення, керівництво Ржищівської громади знаходить можливості та організовує доставку гуманітарних вантажів до гумштабів. Наразі, основна гуманітарна допомога міжнародних організацій спрямована на деокуповані та прифронтові території, в гарячі точки де громадяни перебувають у зоні гуманітарної кризи.

 Оскільки Ржищівська громада знаходиться далеко від зони бойових дій, кількість такої гуманітарної допомоги, що надходить в громаду, обмежена. Завдяки сприянню Обухівській військовій адміністрації та Київської обласної державної адміністрації до нашого гумштабу надходить допомога для ВПО, багатодітних родин, одиноких пенсіонерів та інвалідів.

 А у перші дні збройного вторгнення, саме підприємці та фермери, небайдужі жителі нашої громади відгукнулися на запити про допомогу від місцевої влади і привезли продукти тривалого зберігання, овочі, консервацію та засоби гігієни у гуманітарний штаб для ВПО та СЖО.

 ЯКІ ПРАВИЛА ОТРИМАННЯ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ В ГУМШТАБІ?

 Щоб знати які нагальні потреби у певної особи, необхідно написати заяву-звернення на ім’я керівника гумштабу. Саме цей документ дозволяє зрозуміти що необхідно людям, що опинилися у складних життєвих обставинах, а саме: їжа, одяг, медикаменти, постільна білизна чи житло. Саме на основі заяв від громадян формуються запити на допомогу в міжнародних благодійних та урядових організаціях. Без реєстрації цих заяв, організувати потрібну допомогу не можливо.

 ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ ПРИЙМАННЯ ТА ВИДАЧІ ГУМАНІТРАНОЇ ДОПОМОГИ?

 Вся допомога, що надходить в гуманітарний штаб громади має цільове призначення, серед них: допомога для внутрішньо переміщених осіб, для осіб що опинилися в складних життєвих обставинах. Допомога видається цим категоріям за наявності посвідчення особи, а також довідки ВПО виданої у нашій громаді. Всі дані фіксуються у відомості де окрім ПІБ та контактних даних, вказується статус отримувача ВПО чи СЖО.

 ЧИ ВИДАЄ ШТАБ ДОПОМОГУ РОДИНАМ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ?

 Гуманітарна допомога з цільовим призначенням «для родин військовослужбовців» на сьогоднішній день у будь-якій формі не надходила ні від міжнародних організацій, ні від урядових. Проте, якщо така родина опинилася у складних життєвих обставинах, вона може звернутися до гуманітарного штабу та написати заяву про необхідну їй допомогу.

 ХТО ПРАЦЮЄ В ГУМАНІТАРНОМУ ШТАБІ?

 Працівники гуманітарного штабу Ржищівської громади – це працівники Відділу культури й туризму Ржищівської громади. Це звичайні жителі громади, ваші сусіди. Також, це працівники освіти, благоустрою, медицини, соціального захисту, виконкому, працівники старостатів, громадські організації, виходці нашої громади, які тут жили чи навчалися, підприємці, пенсіонери, молодь, переселенці, волонтери, релігійні організації та з інших установ й закладів громади, родини чиї родичі захищають Україну. Ці всі люди об’єдналися у спільній справі наближення перемоги та допомоги тим, хто її найбільше потребує не зважаючи на свій вік та соціальний статус, щоденну зайнятість на основній роботі.

 В штабі організований цими добродіями Волонтерський цех. Активісти плетуть сітки, килимки, шкарпетки. Збирають сировину та виготовляють окопні свічки, проводять акції зі збору коштів та продуктів, доставляють та розвантажують вантажі у будь-який час доби. Багато з цих людей скромно залишаються за кадром, а їх робота благородна та важлива. Звичайно, ці всі волонтери не можуть забезпечити потреби кожного жителя нашої громади, але допомогти її частині подолати кризу – це теж суттєвий внесок, який не гідно знецінювати.

 ЯК ДОЛУЧИТИСЯ ДО РОБОТИ ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ?

 Нагадуємо, гуманітарний штаб працює з понеділка по п’ятницю 10:00 до 15:00 години, Центральний штаб знаходиться у Будинку Культури міста Ржищів, по селах громади гуманітарні пункти розташовані в сільських Будинках Культури. Кожен житель може спрямувати свою допомогу на потреби тієї категорії осіб, яку вважає за потрібне: внутрішньо переміщеним особам, родинам, що опинилися в складних життєвих обставинах, родинам захисників, літнім одиноким людям, інвалідам.

Допомога приймається у вигляді продуктів довготривалого зберігання, можна фінансово долучитися задонативши грошову допомогу на карту штабу або можете витратити годину свого власного часу на допомогу Волонтерському цеху.

Донати надсилати на рахунок: ОЩАДБАНК НІЛА СЛОБОДЯНИК 5167 8032 5357 3385
НОМЕР ТЕЛЕФОНУ ЦЕНТРАЛЬНОГО ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ ДЛЯ ДОВІДОК 063 172 95 30
ПСИХОЛОГ      068 334 31 02
ЛОГОПЕД        097 166 57 24
ДЕФЕКТОЛОГ  067 855 41 06

 

Фото без опису

В єдності наша сила! 

Віримо і дякуємо ЗСУ! 

Разом до перемоги!

Інфо: відділ культури та туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора