A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ РАДІО, ТЕЛЕБАЧЕННЯ І ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

Дата: 16.11.2022 20:39
Кількість переглядів: 203

Фото без описуСьогодні відзначають усіх причетних до телевізійних і радіо ефірів - День працівників радіо, телебачення і зв'язку України. Неможливо уявити сучасне життя без засобів комунікацій, щоб дізнаватися про події, що відбуваються у світі, країні, громаді, місті. Більшість жителів громади пам'ятають про позивні нашого місцевого радіомовлення: «Доброго ранку шановні радіослухачі. Міське радіомовлення знову завітало до ваших осель…»

Після отримання статусу міста обласного значення, першою сесією Ржищівської міської ради народних депутатів від 21 вересня 1995 р. було прийнято рішення «Про заснування органу засобів масової інформації – міської газети». Ржищівською міською радою вирішено «1. Створити в м.Ржищів друкований орган (міську газету), до складу якої буде входити і місцеве радіомовлення. 2. Періодичність виходу: газети – один раз на тиждень, тираж 2-2,5 примірників, радіомовлення – один раз на тиждень…»

Радіомовлення очолив Віктор Умрихін, історик, краєзнавець і професіонал своєї справи. Сигнали радіомовлення звучали далеко за межами Ржищева і слухачі чекали позивні та милозвучний голос Віктора Умрихіна. Радіопередачі були дуже популярними і головною заслугою цього була професійна діяльність журналістів та керівників міста, щире бажання донести до жителів найактуальнішу, цікаву та достовірну інформацію.

В архівному відділі збереглися усі матеріали радіопередач в текстовому варіанті, є чимало публікацій про історію міста та навколишніх сіл, поезії місцевих поетів та інтерв’ю з керівниками, творчими та талановитими жителями Ржищівського краю. Впевнена, що ці архівні документи матимуть унікальну цінність у вивченні історії рідного краю.

Начальник архівного відділу

Людмила БІЛИК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора