A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 17.11.2022 17:16
Кількість переглядів: 232

15 листопада під головуванням міського голови Крістіни Чорненької відбулася нарада з керівниками освітніх закладів та старостами сіл громади. Мета зустрічі - визначити формати роботи закладів освіти, де відсутні умови для облаштування укриття.

Нагадаємо, одним з важливих критеріїв для можливості роботи закладів освіти офлайн є – безпека вихованців, учнів та колективів закладів. У зв’язку з воєнним станом, у липні 2022 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій надіслала «Рекомендації щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти», які є обов’язковими до виконання керівниками закладів та органів місцевого самоврядування.

Основні вимоги для можливості роботи закладу в форматі офлайн:

- наявність найближчого укриття на відстані не більш 100 метрів від начального закладу;

- площа укриття на одну людину має становити від 0,6 кв.м;

- наявність другого запасного виходу в укритті про розміщенні від 50 людей (діти та персонал);

- недопустимість наявності комунікацій в приміщенні для укриття (вода, газ, каналізація тощо) та інше

Дозвіл на допуск закладу до роботи надається комісією, в складі якої фахівці структурних підрозділі з питань освіти, цивільного захисту, органів місцевого самоврядування, фахівців підрозділів ДСНС, Держпродспоживслужби, ювенальної поліції.

На облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти, де є можливість облаштування, з місцевого бюджету було виділені кошти. Але є заклади, де відсутні підвали, погреба чи інші приміщення, які можна облаштувати. З керівниками таких закладів на зустрічі було обговорено ряд можливих заходів для відновлення офлайн навчання. 21 листопада освітяни мають фіналізувати пропозиції.

Подробиці зустрічі, батьки учнів та вихованців можуть дізнатися у адміністрації закладу освіти.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора