A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА У РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 04.12.2022 18:00
Кількість переглядів: 355

Щиро пишаємося, що в Ржищівській громаді більшість її жителів залучені до волонтерської діяльності в тій, чи іншій мірі, тому що стояти осторонь соціальних проблем неможливо.

«Будь тією зміною, яку хочеш бачити у світі!» — казав Магатма Ґанді, і один зі шляхів змін — волонтерство. Допомагаючи іншим, ми наближаємо позитивні зміни в суспільстві, беремо на себе відповідальність за те, що відбуваються довкола та надихаємо людей на творення добра. 

Ще в далекому 1985 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам всіх країн відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку».

Волонтерство або добровільна безоплатна допомога — одна з важливих складових формування та існування громадянського суспільства. Це одне з найбільш почесних занять у будь-якому суспільстві та в будь-який час. Діяльність волонтерів втілює найшляхетніші прагнення людства — миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх. 

Волонтерська діяльність будується на трьох основних характеристиках, без яких працю не можна вважати волонтерською: добровільність, неприбутковість, суспільна користь. Волонтерство в Україні регулюється двома основними документами: Законом України «Про волонтерську діяльність», який був прийнятий у 2011 році, та Загальною Декларацією Волонтерів.

У цей світлий День волонтерів, дякуємо кожному з волонтерів України за активність, людяність та безкорисливу працю. 
Нехай Ваше добро завжди повертається до Вас сторицею!
А Бог береже Вас та Ваші родини!

Віримо і дякуємо ЗСУ!
Разом до Перемоги! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора