A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

7 ГРУДНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 07.12.2022 08:10
Кількість переглядів: 224

Фото без описуСаме 7 грудня 1990 року Верховною Радою України був прийнятий закон «Про місцеве самоврядування».

Історія самоврядного суспільства бере початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями, для вирішення життєвих гараздів та проблем. В Україні самоврядування зазнає постійних реформ та змін, спочатку становлення незалежності, створення української державності, зміна територіального устрою.

Довгий час до місцевого самоврядування відносилися сільські, селищні, міські ради, нині – територіальні громади. Ржищівська міська територіальна громада об’єднала навколишні села колишнього Ржищівського району, нас завжди об’єднувала спільна історія, побут та традиції.

Першим міським головою був обраний Ярошкевич Володимир Матвійович, який працював головою Ржищівської селищної ради з липня 1979 року, його заступником став Лялюк Зіновій Омелянович, а секретарем міської ради обрана Моргун Лариса Миколаївна, яка мала найбільше досвіду роботи в органах самоврядування. Хочеться згадати, що Лариса Миколаївна, на посаді секретаря Ради, виконувала обов’язки реєстрації актів цивільного стану: реєструвала шлюби, народження діток та здійснювала нотаріальні дії. Усі подружні пари запам’ятали на все життя хвилюючі моменти народження родини за участю Лариси Миколаївни.

Свого часу міськими головами обиралися Лялюк Зіновій Омелянович, Ремез Віктор Анатолійович, Спичак Микола Антонович. За результатами місцевих виборів 2020 року головою громади обрано Крістіну Іванівну Чорненьку.

З 2018 року, в ході реформи децентралізації та з моменту створення Ржищівської міської територіальної громади, посадовими особами в старостинських округах стали старости, що представляють інтереси сіл, старостинських округів на території громади. Староста є представником від жителів села та здійснює комунікацію між владою та громадою населених пунктів, цю посаду обіймають достойні люди, які теж не один рік свого життя присвятили рідному селу. Більше 20 років працювали в сільських радах та очолили старостинські округи Нероба Тетяна Василівна, Полковніченко Олена Іванівна, Гребельник Тетяна Захарівна, Гриб Галина Михайлівна та Колосовський Олег Валерійович.

Місцеве самоврядування неможливе без роботи місцевої ради. Адже за кожним рішенням – велика робота всього депутатського корпусу. Депутати усіх скликань сумлінно виконували свої обов’язки, відстоювали інтереси виборців, забезпечували право кожного бути почутим.

Нині місцеве самоврядування займає ключові позиції в забезпеченні життєдіяльності країни, долає виклики сьогодення з їх тривогами, труднощами, успіхами і невдачами. Бажаємо усім причетним до самоврядних органів мати сміливість приймати правильні рішення і бути лідерами, нехай завжди буде розуміння важливості Вашої місії, використовуйте свій час ефективно, з користю для громади та для світлої Перемоги України. Нехай день 7 грудня об’єднає нас у спільному прагненні підвищити спроможність кожної громади та поліпшити якість життя кожного її жителя, забезпечити щасливе, мирне майбутнє нашого краю, заради добра і благополуччя наших дітей та нащадків.

За інформацією архівного відділу виконавчого комітету Ржищівської міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора